Областната администрация в Бургас отново търси фирма, която да събори

...
Областната администрация в Бургас отново търси фирма, която да събори
Коментари Харесай

Бургас все още не открива фирма, която да събори незаконни постройки около сараите на Доган

Областната администрация в Бургас още веднъж търси компания, която да събори противозаконните постройки до комплекса с така наречен летни сараи на Ахмед Доган. Това излиза наяве от прессъобщение на кабинета на регионалния шеф, който е оповестил нова социална поръчка за тази активност.

Нито една компания обаче не е предявила интерес към поръчката, която е с актуализирана по-висока цена за осъществяване.

" Отправяме покана към всички компании, занимаващи се със строителство и се надяваме този път желанието им за нормалност да надделее над чувството за боязън и взаимозависимост. Обществото чака от страната ясни и съответни дейности, а не бавене и отсрочване ", разяснява новоназначеният областнен шеф Пламен Янев.

Държавата търси реализатор за унищожаване на триетажна солидна постройка и преместваем обект за защита, оповестени за противозаконни със заповеди на Община Бургас. Те се намират на плажа в местността Отманли и все още не се употребяват.

След митингите през 2020 година Община Бургас назначи инспекция, която потвърди противозаконното строителство, само че не съумя да откри причинителя. И двете здания попадат в държавни терени, по тази причина съгласно нормативните условия премахването им би трябвало да провежда страната, се споделя в известието на регионалната администрация.

Първата социална поръчка за тази активност е оповестена още при започване на 2021 година и е на стойност 68 200 лева Средствата са обезпечени от бюджета на страната, само че нито една компания не е кандидатствала макар, че срокът е бил удължаван.

Събарянето на противозаконните постройки е с нова преизчислена цена и към този момент коства двойно, като публичната поръчка, която към този момент е в ход, е за 166 422 лева с Данък добавена стойност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР