Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ), град Варна заличи

...
Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ), град Варна заличи
Коментари Харесай

Затвориха окончателно ресторант във варненски курорт

Областна дирекция по сигурност на храните (ОДБХ), град Варна заличи регистрацията на обект за публично хранене след инспекция в осъществяване на програмата за съдействие и институционално взаимоотношение по Черноморието и основания регионален координационен център.

Ресторантът в курортния комплекс " Св. Св. Константин и Елена " бил тестван в средата на юли и инспекторите от всички институции открили редица нарушавания на нормативните условия.

 Агенцията по сигурност на храните извърши над 2300 инспекции за седмица
Агенцията по сигурност на храните извърши над 2300 инспекции за седмица

Близо 600 са инспекциите по Черноморието

Служителите на ОДБХ връчват заповед за прекъсване работата на обекта от 14.07.2017 година Представителят на притежателя е отказал обектът да бъде запечатан посредством слагане на удостоверителни знаци на ОДБХ.

На 17 юли обаче въз основа на постъпило заявление за възобновяване активността на обекта, е осъществена инспекция, при която е открито, че нарушаванията са отстранени и е обещано разрешение заведението да проработи още веднъж.

В интервала след възобновяване на активността в регионалната дирекция са показани копия на документи от чиновници на други институции, взели участие в инспекцията на 14 юли, от които излиза наяве, че през интервала на деяние на заповедта за преустановяване на активността ресторантът е траял да търгува с храни.

На съображение събраните доказателства за осъществяване на търговия с храни в спрян от употреба обект ОДБХ Варна заличава регистрацията на заведението и с това изрично затваря заведението. За случая е известена и Районна прокуратура Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР