Областна администрация - Враца отбеляза 149-та годишнина от обесването на

...
Областна администрация - Враца отбеляза 149-та годишнина от обесването на
Коментари Харесай

Областна администрация-Враца почете паметта на Васил Левски /снимки/

Областна администрация - Враца означи 149-та годишнина от обесването на Васил Левски, оповестиха от локалната администрация.
В знак на почитание и благодарност регионалният шеф Стефан Красимиров и заместник-областният шеф Красимир Колев сервираха венец пред паметника на Васил Левски.
Апостолът на свободата ще остане вечно в националната памет с великото си дело, отдадено на битката за Освобождение на България и на идеала за чиста и свята република. Актуални са и през днешния ден неговите завещания: „ Гледай националната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш! Дела трябват, а не думи!„
Левски загуби себе си, с цел да завоюва цялостен народ. Бесилото го издигна най-високо измежду борците за избавление на България в паметта на поколенията българи. Неговото мъжество и обич към Отечеството постоянно ще ни „ водят по пътя на благоденствието, по този начин щото да бъдем равни на другите европейски нации “.
В знак на респект пред живота и делото на Васил Левски цветя сервираха Гергана Пепиева, Общински координатор на Политическа партия „ ИТН “, Владислава Лакова - заместник-председател на Общински съвет - Враца, Областен ръководител на Политическа партия „ Демократи за мощна България “. В събитието се включиха чиновници на Областна администрация - Враца, представители на двете политически партии и жители.
С едноминутно безмълвие присъстващите сведоха глави в респект и поклонение пред подвига и саможертвата на Левски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР