Областна администрация - Кюстендил в партньорство с Тракийска асоциация в

...
Областна администрация - Кюстендил в партньорство с Тракийска асоциация в
Коментари Харесай

Гръцки и български ансамбъл представят “Танци от Тракия“ в Кюстендил

Областна администрация - Кюстендил в партньорство с Тракийска асоциация в Катерини-Гърция, провежда спектакъла “ Танци от Тракия “. В спектакъла ще се включат Фолклорен отбор „ Родолюбие “ дружно със специфични посетители от съседите ни Гърция – надарени танцьори и създатели от Тракийска асоциация – Катерини, с живописен началник Мария Сотириаду. Програмата, която ще показват, включва танци от Тракия и носи заглавието: „ Танци на Еврос и града “. Фолклорните ансамбли ще бъдат наградени с почетен плакет за присъединяване от името на регионалния шеф Виктор Янев и Областна администрация Кюстендил. Плакетите ще бъдат връчени на художествените ръководители на двата състава – Мария Сотириаду и Симеон Васев.
Събитието е обвързвано с Комуникационната тактика на Република България за Европейския съюз, в подтекста на Европейската година на културното завещание. С самодейността на Областна администрация - Кюстендил ще преоткрием и опознаем културното завещание на Европа, ще засилим възприятието на принадлежност към общото европейско пространство. Ще имаме опцията да се убедим какъв брой са разнообразни и в това време сходни по своя темперамент културите и традициите, които свързват балканските нации. Ще се докоснем до темперамента на гръцкото танцово изкуство и колорита и хубостта на българската фолклорна музика.
Целта на Областната администрация е да разпространява измежду необятната общност в Кюстендил гръцкото културно-историческо завещание, да показа Гърция като една близка страна и държава-членка на Европейския съюз. Да показват пред българската общност, гръцкото музикално и танцово изкуство, като целят да привлекат интереса най-много на младите с акцент върху европейското и родно културно завещание.
Представителен фолклорен отбор „ Родолюбие “ – Кюстендил, с живописен началник Симеон Васев и фореограф Васил Василев е обединил любовта към българския фолклор на няколко генерации танцьори. Те ще показват пред публиката богата хореография на танци от шоплъка и северозапада. Гръцкият отбор от Тракийската асоциация от Катерини ще ни зареди с неповторими страсти с осъществяването на своя театър.
Областния шеф Виктор Янев и Областна администрация - Кюстендил изрича благодарности и на сътрудниците им, с които са работили за популяризирането на самодейността измежду възпитаници, младежи и необятната общност. Това са: Регионално ръководство на образованието – Кюстендил, Читалище „ Братство-1869 “, Регионален исторически музей, Общински спектакъл – Кюстендил и други
Припомняме ви, че единствено преди две седмци взаимно с Италианския културен институт – София, Областна администрация Кюстендил, провежда галерия на тематика: „ Поздрави от Италия и България “ - едно пътешестване „ по пощата “, траяло цялостен век.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР