Област Шумен обяви грипна епидемия. През последната седмица статистиката показва,

...
Област Шумен обяви грипна епидемия. През последната седмица статистиката показва,
Коментари Харесай

И Шумен обяви грипна епидемия

Област Шумен разгласи грипна зараза. През последната седмица статистиката демонстрира, че в Шуменско броя на болните е 269 души на 10 000 население, което е в рамките на епидемиологичните стойности.

На този стадий почивка за учениците няма да бъде въведена.

В петък отсъстващите възпитаници доближиха към 20%, изясни за bTV Радостина Калчева, шеф на РЗИ-Ямбол

Властите постановат следните ограничения, за ограничение на разпространяването - прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; прекратяване на профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации, които се правят от общопрактикуващите лекари;  прекратяване на свижданията в лечебните заведения и в профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни.

Кое е оръжието за грипа и по какъв начин да действате при първи признаци?

В област Шумен се вкарва осъществяване на прецизен всекидневен филтър в детските заведения, като откритите заболели деца се връщат по домовете; до работа не следва да се позволяват болни от личния състав на детските заведения.

Засилва се настоящата стерилизация на повърхности, играчки и други двукратно за деня и постоянно проветряване на пространствата, лимитира се провеждането на мероприятия с всеобщ темперамент.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР