Облачността над страната ще се задържи значителна - купеста и

...
Облачността над страната ще се задържи значителна - купеста и
Коментари Харесай

Синоптиците разочароваха. Как се променя времето до часове

Облачността над страната ще се задържи забележителна - купеста и купесто-дъждовна. На доста места, основно в западната половина, ще има интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има градушки. Почти без превалявания ще е в източните региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София - към 22°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в масивите от западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 9°.
-->
Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През първите дни от новата седмица ще доминира слънчево време. Около и след обяд над планинските региони в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, на повече места в понеделник. Вятърът ще е слаб, в източните региони - сдържан, от североизток. Максималните температури ще са сред 23° и 28°. В сряда и четвъртък времето ще е най-вече слънчево, с развиване на купеста облачност в следобедните часове, само че вероятността за превалявания понижава, въпреки всичко не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Температурите ще се покачат с градус-два. В петък и събота в Централна и Източна България ще се задържи най-вече слънчево, а в западните региони вероятността за превалявания и гръмотевични стихии още веднъж се покачва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР