Облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна днес преди обяд,

...
Облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна днес преди обяд,
Коментари Харесай

Времето: Кротък и приятен ден, почти без вятър

Облачността над страната ще е раздрана, по-значителна през днешния ден преди обяд, само че ще е съвсем без превалявания. В множеството региони вятърът ще отслабне и стихне, само че по-късно още веднъж ще задуха слаб, в източните региони - сдържан, от север-североизток. Максималните температури ще са сред 12° и 17°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното и още ще се увеличи.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, единствено в крайните южни региони има дребна възможност за дъжд. Ще продължи да духа мощен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха остават без основна смяна: 14°-16°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е раздрана, по-значителна преди обяд, когато към момента на обособени места е допустимо едва да превали. Сутринта по най-високите елементи ще е мъгливо. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 3°.

През идващите дни до края на седмицата в източните региони ще се задържи с до сдържан север-североизточен вятър, в останалата част от страната ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 2° и 7°, малко по-високи - по Черноморието, оптималните - сред 12° и 17°. Облачността ще е раздрана, до обяд тук-там в низините ще бъде мъгливо. През почивните дни на повече места в низините и по Черноморието ще бъде мъгливо или с ниска облачност, които в обособени региони ще се задържат по-дълго и там дневните температури ще остават по-ниски. Предимно слънчево ще бъде в планините, там от югозапад ще стартира стопляне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР