Обирът от 1,5 милиона лева, за който БЛИЦ съобщи, е

...
Обирът от 1,5 милиона лева, за който БЛИЦ съобщи, е
Коментари Харесай

Гореща версия в БЛИЦ! Боби Мечката ли е извършил "обира на века" от тузарското имение в Бистрица на шефовете на "Ялта" и печалната "Индиго!

Обирът от 1,5 милиона лв., за който БЛИЦ заяви, е от къща на родственици известните предприемачи братя Димитър и Красимир Илиеви, научи медията ни от два самостоятелни източника. Както БЛИЦ писа незнайни досега крадци са осъществили най-големия грабеж в частен дом в София за последните години. Кражбата е станала в столичния квартал " Бистрица ".

Въпреки няколкото версии за отмъкната сума, проверяващите към момента не са удостоверили какъв брой тъкмо е тя, само че медията ни научи, че сумата варира от 2 до 5 милиона лв..

Братя Илиеви са притежатели на столичния клуб " Ялта " и някогашната дискотека " Индиго ", в която през 2001 година починаха 7 деца след невъобразим безпорядък и голямо скупчване пред заведението.


Близките на починалите през 2001 година деца пред дискотека " Индиго " още не могат да преживеят нещастието

Служителите на " Ялта " сега са в суматоха, тъй като не знаят каква орис ги чака откакто шефовете са олекнали с умопомрачителна сума.

По информация на БЛИЦ първичната версия, че главен обвинен за закононарушението е бандитът Боби Мечката, не е вярна, тъй като той сега е в ареста с още двама негова приятели от " Люлин ". Тримата са арестувани преди две седмици за обири от две жилища във Велико Търново. Задигнали са злато, револвер и пари.

Деянията са осъществени денем, само че още същата вечерта апашите са хванати, а по-късно съдът е решил да им наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " и те към момента са в ареста във Велико Търново. От полицията са безапелационни, че даже и обирът в Бистрица да е станал преди кражбите във Велико Търново, няма логичност след подобен удар за милиони да рискуваш всичко поради дребни обири.

Криминалисти разкриха още пред БЛИЦ, че тримата е съвсем невероятно да се забъркат в подобен сериозен грабеж, тъй като те се занимават най-вече с обири от жилища и не са чак такива експерти. Основната версия, по която работят проверяващите, че обирджиите, които са влезнали в къщата са двама, като са имали две или три отцепки, които са наблюдават за съществуването на полиция или СОТ.

Възможно е да са рязали металната каса с парите с флекс, тъй като с този инструмент нещата се случват най-бързо, само че пък е доста гръмък и са рискували да бъдат чути от съседите. С флекс касата може да бъде срязана за към 20 минути, до момента в който с някои от топлорежещите принадлежности действието е по-тихо, само че лишава над 1 час да се стопи метала.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР