Обилните дъждове през последните дни са предпоставка за ново нашествие

...
Обилните дъждове през последните дни са предпоставка за ново нашествие
Коментари Харесай

Внимавайте! Има опасност от ново нашествие на кърлежи

Обилните дъждове през последните дни са причина за ново настъпление на кърлежи. Към сряда-четвъртък идната седмица ще е най-вече слънчево и тези буболечки няма да пропуснат да ни тормозят.

Те са рискови както за нас, по този начин и за домашните ни любимци. Особено кучетата, които чакат с неспокойствие да тичат и се търкалят в тревата. Надявам се след дъждовните дни общинските управляващи да провеждат напръскване против комари и най-много кърлежи.

Тези паякообразни паразити обичат високата мокрота и топлината. А мократа четина на кучетата и топлината, която излъчва са мечтаната среда за кърлежите. Те могат да се впият на всички места по тялото на домашния ви любим. Ако макар защитните каишки и препарати намерите кърлеж върху кучето или котката си, най-добре е незабавно да го заведете на ветеринар. Може да се опитате и сами да извадите паразита, само че това крие опасности. Ако кърлежът е прокиснал ден или два върху кожата, има риск част от главата му да остане под нея. Бъдете деликатни и пазете любимците си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР