Обилни снеговалежи се очакват от днес в Киев, като денем

...
Обилни снеговалежи се очакват от днес в Киев, като денем
Коментари Харесай

Прогноза за сняг в Киев, останал частично без ток и отопление след руските атаки

Обилни снеговалежи се чакат от през днешния ден в Киев, като през деня и нощем температурите ще падат под нулата, а милиони хора, които към момента живеят в украинската столица и в нейните покрайнини, ще останат без електричество и отопление, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8352
Вчера операторът на електропреносната мрежа " Укренерго " заяви, че производителите на електрическа енергия са в положение да покрият единствено 3/4 от потребностите на потреблението, което постанова ограничавания и спирания на електрозахранването в цялата страна.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че в 14 от 27-те области на Украйна и в Киев има ограничавания за потреблението на електрическа енергия. Повече от 100 000 потребители са наранени от тях във всяка от областите.

Ако потреблението се усили вечерта, броят на спиранията може да се усили. Това още един път демонстрира какъв брой е значимо в този момент да се пести електрическа енергия и да се използва рационално, каза Зеленски във вечерното си видеообръщение, осведоми Българска телеграфна агенция.

Последната съветска бомбардировка в сряда нанесе най-тежките вреди до момента в спора, оставяйки милиони хора в Украйна без ток, вода и отопление.

Зеленски разкритикува в петък кмета на Киев за това че съгласно него не се е справил добре със основаването на спешни центрове в помощ на хората, останали без ток и отопление след съветските офанзиви.

Очаква се снегът да продължи да вали в Киев доникъде на седмицата, а температурите да останат под нулата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР