Обилен снеговалеж предизвика значителни нарушения на транспорта в Германия, включително

...
Обилен снеговалеж предизвика значителни нарушения на транспорта в Германия, включително
Коментари Харесай

Снежни неволи в цяла Европа: 37 км опашка от коли на магистрала в Германия

Обилен снеговалеж провокира обилни нарушавания на превоза в Германия, в това число 37-километрово запушване, при което стотици коли и камиони бяха блокирани часове наред при минусови температури, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията в град Билефелд сподели през днешния ден, че стотици коли са били блокирани цяла нощ при задръстването на автомагистрала А2 в западната част на Германия. Спасителни екипи са минавали от автомобил на автомобил и са раздавали одеяла и топли питиета.

" Общата обстановка е сериозна. Ще мине доста време ", до момента в който бъде комплициран завършек на задръстването, съобщи представител на билефелдската полиция. Задръствания поради снега и заледените пътища имаше също в източната провинция Бранденбург и централната провинция Хесен. В няколко района беше отчасти спряно придвижването на влаковете, а снегорини работеха непрекъснато за почистване на снега и леда от релсите.

Транспортният министър Андреас Шойер прикани германците да останат по домовете си и да заобикалят пътувания. Националната метеорологична работа съобщи, че през днешния ден се чака още сняг в Северна Германия.

Шофьори на коли бяха блокирани през нощта и на автомагистрала А4 в Централна Германия, отбелязва Франс прес.

Ситуацията е извънредно тежка и в огромна част от Англия, от Южна Англия до северните лимити на Шотландия, а също по този начин и в някои региони на Северна Ирландия.

В тези райони бе разгласен жълт код поради изобилния снеговалеж, който съгласно английската метеорологична работа може да попречва железопътния превоз. Метеорологичната работа предизвести също по този начин за рискове от рухвания по отношение на образувалите се поледици.



В Лондон снегът, който вали през днешния ден цяла заран, покри градските паркове.

Междувременно прахът от Сахара, който засипа елементи от Южна и Централна Европа, усили внезапно замърсяването на въздуха в региона, заяви Асошиейтед прес.

Европейската сателитна стратегия " Коперник " мери, че равнището на частици под 10 микрометра - така наречен PM10, е повишено внезапно в градове като Барселона, Лион и Марсилия в неделя.

Облакът тънък прахуляк, тръгнал от Алжир, оцвети небето в червени нюанси и се смеси с падащия сняг в Алпите и Пиренеите, от което скатовете им станаха оранжеви.

Макар и частиците PM10 да могат да влязат в белите дробове и да провокират усложнения в дишането, астматични пристъпи и други здравословни проблеми, концентрацията на праха от Сахара не е достигнала нездравословни равнища.

У нас седмицата стартира с температури, тук-там близки до 20 градуса, само че ще приключи с внезапно захлаждане и минимални стойности към и по-ниски от минус 10 градуса, т.е разликата сред най-високите температури при започване на седмицата и най-ниските в края и ще бъде към и даже над 30 градуса.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР