Обилен снеговалеж и хладно време взеха 170 живота, включително деца

...
Обилен снеговалеж и хладно време взеха 170 живота, включително деца
Коментари Харесай

Студът в Афганистан взе 170 жертви

Обилен снеговалеж и хладно време взеха 170 живота, в това число деца и дами в Афганистан през последните три седмици. Това съобщи в неделя " Синхуа ", като цитира представителя на Министерството на естествените бедствия и филантропичните въпроси Шафиула Рахими.

" Общо 170 души, в това число деца и дами, са изгубили живота си, а други 30, в това число дами и деца, са ранени заради хладно време и снеговалеж в 24 от 34-те провинции на страната през последните три седмици ", сподели Рахими пред Синхуа.

Студът е умъртвил също 80 000 говеда , в това число крави, овце и кози на други места в страната.

Повече от 150 жилищни здания са били изцяло унищожени или отчасти развалени през интервала, сподели служителят.

Служителят също прикани филантропичните организации да обезпечат филантропична помощ на нуждаещите се афганистански фамилии в този сериозен стадий и да им оказват помощ да оцелеят през мразовитата зима.

В ограничения от пари и унищожен от война Афганистан, където няма система за централно отопление , хората постоянно употребяват въглища, дърва или полутечен газ, с цел да се стоплят през зимата, което в доста случаи лишава човешки животи заради приключване на газ или излъчвания на въглероден окис.

Изключително хладно време и снеговалеж обгърнаха елементи от Афганистан от първата седмица на януари, когато температурите паднаха до минус 30 градуса по Целзий в някои региони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР