Обиколката на Италия през 2023 година ще премине почти изцяло

...
Обиколката на Италия през 2023 година ще премине почти изцяло
Коментари Харесай

Драматична последна седмица очаква колоездачите в Обиколката на Италия през 2023 година

Обиколката на Италия през 2023 година ще премине съвсем напълно на територията на територията на страната на Апенинския полуостров, оповестиха уредниците.

На специфична гала в Милано те разкриха всички 21 стадия, които ще бъдат включени в идващото издание на Джирото, което ще се организира от 6 до 28 май. Началото на обиколката ще бъде обещано в Абруцо, а финалът ще бъде в столицата Рим. Етапи на островите Сицилия и Сардиния не се плануват, само че за сметка на това в 13-ия спортен ден ще бъде пресечена границата с Швейцария, защото финалът на стадия ще бъде в курорта Кранс Монтана.

Сред плануваните височини, които ще би трябвало да преминат колоездачите, стремящи се към спечелването на " розовата фланелка ", са Кроа дьо Кюр, както Коле дел Гран Сан Бернардо, който със своите 2469 метра е най-високата точка, през която ще премине пелотонът.

В Обиколката на Италия са включени осем стадия, подобаващи за спринтьори, три стадия по часовник, както и седем планински стадия, множеството от които са струпани в последната седмица на надпреварата, която се обрисува като изключително трагична.

" Целият маршрут наподобява доста забавен. Мисля, че ни чака завързано съревнование ", сподели австралиецът Джай Хиндли, който завоюва Джирото през тази година.

Общата дължина на обиколката е 3449 километра, като колоездачите ще би трябвало да изкатерят и общо 51 300 метра. За пръв път от 10 години ще има повече от 70 километра каране по часовник, като трите стадия, в които ще се случи това, са първият, деветият (от Савиняно сул Рубиконе до Чезена) и предпоследният, в който ще има нанагорнище на Монте Лусари, където на моменти наклонът доближава до 22 %.

Битката за розовата фланелка обаче се чака да бъде решена в Доломитите, където ще премине главната част от третата седмица на Джирото. Три от заключителните шест стадия са с оптималната компликация от 5 звезди, в това число и последният самостоятелен часовник. Като най-предизвикателен се обрисува 19-ият стадий, в който няма равнинни сектори, само че за сметка на това цели пет класифицирани височини, в това число Пасо Гиау, Пасо Тре Крочи и Тре Чиме ди Лаваредо.

Джирото ще приключи в столицата Рим за едвам пети път в 106-годишната история на надпреварата. По улиците на Вечния град ще бъдат направени 10 обиколки с дължина от по 11,5 километра, като ще се премине около исторически забележителности като Паметника на Виктор Емануил Втори и Капитолини, както и около Циркус Максимус и дворецът на Домициан, а финалът ще бъде при Императорските конгреси, намиращи се тъкмо до Колизеума.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР