Обикновено когато човек получи порязване, ожулване, изгаряне или друга рана,

...
Обикновено когато човек получи порязване, ожулване, изгаряне или друга рана,
Коментари Харесай

Медицина от бъдещето: „Умни“ лепенки ще лекуват по-бързо раните

Обикновено когато човек получи порязване, ожулване, изгаряне или друга рана, тялото ни се грижи за себе си и се лекува единствено . Но това не постоянно е по този начин. Така да вземем за пример диабетът може да попречи на лечебния развой и да сътвори рани, които не могат да заздравеят и заплашват болния с зараза.

Нов тип умна превръзка, създадена в Калифорнийския софтуерен институт (Caltech), може да направи лекуването на тези рани по-лесно, по-ефективно и по-евтино, споделя rfa, част от Voice of America (VOA) .

" Различните видове датчици, които внедрихме в тази лепенка, могат да следят разнообразни типове рани , тяхното положение по време на лечебния развой и с течение на времето можем да забележим какво се случва в раната. Тази информация ще се предава на здравните експерти, с цел да взимат те вярното решение за лекуването на своите пациенти ", споделя медицинският инженер Ехсан Шерзай-Сани.

В превръзките от бъдещето има датчици, които наблюдават равнищата на пикочна киселина, глюкоза, амоняк и лактат , както и рН и температура на раната за всевъзможни признаци на инфектиране или бактериална зараза.

Пластирите също по този начин могат да ползват едва електрическо поле , с цел да се подтиква лечебния развой , което откривателите споделят, че е потвърдено дейно.

Професорът по хирургия в USC Дейвид Армстронг споделя, че технологията може да предотврати ампутациите на крака при диабетно заболели пациенти.

" Ние сме отдадени на това да се опитаме да отстраняваме предотвратима ампутация през последващо потомство медицина. И това е в действителност вълнуващо. Тези принадлежности, които имаме в този момент, тези интелигентни датчици могат да бъдат извънредно потребни ", споделя Армстронг пред  rfa, част от Voice of America (VOA) .

Сега учените търсят метод пластирите да се зареждат от слънчевата сила или от придвижването на пациентите , вместо с акумулатори.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР