Обикновено използваме зелето за приготвяне на сарми или в съчетание

...
Обикновено използваме зелето за приготвяне на сарми или в съчетание
Коментари Харесай

Зелето не е само за сарми и свинско – Феноменална зелева запеканка събужда неподозирани вкусови усещания:

Обикновено използваме зелето за подготвяне на сарми или в комбиниране с разнообразни меса. Но през днешния ден ще ви представим една феноменална запеканка със зеле , която ще ви изненада с усет. Прекрасно комбиниране на зеле, кайма и картофи, което прелестно ще погъделичка небцето ви. Ето и по какъв начин се подготвя прекрасната зелева запеканка :

Зелева запеканка с кайма

Продукти:

1 кг зеле

800 гр.мляно месо

500 гр.картофи

3 глави лук

5 яйца

120 мл прясно мляко

200 гр.заквасена сметана

сол

черен пипер

Приготвяне:

1. Първо махнете най-горните листа на зелката и ги сложете в тенджера с вода. Щом водата заври, сложете вътре цялото зеле и изчакайте, до момента в който листата стартират да се разделят. Варете листата за още 2 минути, след което можете да ги извадите и да ги охладите.

 варено зеле

2. След това изрежете твърдите елементи на зелевите листа. Обелете и нарежете лука, и го запържете, до момента в който стане транспарантен.

 задушен лук

3. След това прибавете каймата към лука и оставете да се задушат на слаб огън.

 задушена кайма

4. Обелете и настържете картофите на едро ренде, прибавете ги към каймата, посолете и прибавете черен пипер – плънката е подготвена, остава единствено да смесите всичко.

 настъргани картофи

5. В обособена купа разбийте яйцата с прясното мляко.

 яйца с мляко

6. Сложете зелеви листа на дъното в тавичка за печене, от горната страна разпределете половината плънка и залейте със сместа от мляко и яйца. Направете втори слой в същата поредност и покрийте всичко със зелеви листа.

Накрая сложете ястието в загрята фурна на 180 градуса, намажете запеканка със заквасена сметана и я сложете да се пече за 40 минути.

Добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР