Обичайно по Коледа и Нова година стотици хиляди хора тръгват

...
Обичайно по Коледа и Нова година стотици хиляди хора тръгват
Коментари Харесай

Хаос във Франкфурт обърка графика на редица летища в Европа

Обичайно по Коледа и Нова година стотици хиляди хора потеглят на път - едни към дома, други на къса зимна почивка, само че тази година по летищата на Европа е същински пъкъл, тъй като не съумяват да се оправят с големия брой пасажери. Повтарят се картините от лятото, когато по европейските летища настъпи ваканционен безпорядък.

Причините още тогава бяха ясни - множеството от тях редуцираха фрапантно личния състав, а в този момент и да желаят, няма задоволително искащи да работят там. На летището във Франкфурт - ченвъртото по величина в Европа, през което минават над 65 милиона пасажери годишно, да вземем за пример поради стачка на част от личния състав при започване на тази седмица се постановяваше да се чака излизането на багажа по два и повече часа. Което не е чак толкоз трагично, само че пък по никакъв начин не е прелестно да се чака в края на пистата след приземяване и водачът да ви заяви общително, че полетът ще продължи незнайно още какъв брой дълго, до момента в който се освободи място за ръкав, който да поеме идващите пасажери.

В края на седмицата обстановката на Франкфурт се усложни още повече - десетки хиляди чакаха, с цел да поемат по терминалите и положителната вест беше, че въпреки всичко полетът им ще се реализира. Не по този начин беше на 15 декември по здрач, когато бяха анулирани десетки полети, а хората чакаха по 4 часа на опашка, с цел да презаверят билета си за идващ полет - в случай че, несъмнено, имаха шанс. Както се разбра от двама " закъсали " по същия метод български евродепутати (които се връщаха от пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург), те съумели да се пренасочат през Цюрих и Париж, с цел да се приберат до София. Други нямаха този шанс и пренощуваха в самото летище.

Опашките на инспекциите за сигурност и паспортен надзор също са внушителни. И в случай че най-после се окаже, че багажът ви ще дойде на другия ден или пък е изгубен, това е най-малката неволя в тази ситуация. Добрата вест е, че сте се прибрали в точния момент вкъщи.

Както се вижда на фотографията, и на софийското летище пред Терминал 2 в съботния следобяд се изви километрична опашка - стотици коли изчакваха на шосето, с цел да посрещат идващи от европейските летища.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР