Обичате ли сандвичи в бейгъл? Днешната рецепта има точно такъв

...
Обичате ли сандвичи в бейгъл? Днешната рецепта има точно такъв
Коментари Харесай

Вкусно авокадо със сьомга и яйце

Обичате ли сандвичи в бейгъл? Днешната рецепта има тъкмо подобен усет, единствено че без калориите на хлебчето. Тя се подготвя бързо и елементарно, а усетът ѝ ще внесе многообразие в фамилното ви меню.

Необходими артикули

3 авокадо
170 гр сьомга, нарязана на фино
6 огромни яйца
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка прясно надробен черен пипер
1/4 чаена лъжичка люспи от червен пипер
1/3 чаша червен лук, нарязан на фино

За бейгъл поръската:

2 супени лъжици маково семе
1 супена лъжица бял сусам
1 супена лъжица черен сусам
1 супена лъжица плюс 1 чаена лъжичка чесън на прахуляк
1 супена лъжица плюс 1 чаена лъжичка лук на прахуляк
2 чаени лъжички морска сол или едра сол

За сервиране:

1/2 чаша натрошено сирене фета
1 връзка свеж копър
3 супени лъжици каперси
По предпочитание: резенчета лимон

Начин на подготвяне:

Загрейте фурната авансово на 200 градуса и намажете тавичката си с лой по желание.

Направете бейгъл поръската: в дребна купа прибавете маковото семе, белият сусам, черният сусам, чесъна на прахуляк, лука на прахуляк и солта. Разбъркайте добре.

Подгответе авокадото: разрежете авокадото на две и благодарение на лъжица, издълбайте към една супена лъжица от него. Подредете готовото авокадо в тавичката и във всяка половинка поставете по едно късче пушена сьомга.



Подгответе яйцата: В дребна купа смесете солта, прясно надробен черен пипер и люспите от червен пипер. В обособена дребна купа разбийте деликатно 1 яйце и овкусете с щипка или две от сместа от сол, черен пипер и пикантен пипер.

Използвайте лъжица, с цел да прехвърлите деликатно подправения жълтък в кладенчето на авокадото, като се пробвате да запазите жълтъка цялостен. Ако има останали белтъци, прибавете ги в кладенчето с авокадото. Повторете процеса с останалите яйца, до момента в който всички половинки авокадо бъдат напълнени.

Сложете малко от аления лук върху всяко авокадо. Внимателно поставете тавата във фурната и печете за 15-20 минути или до момента в който белтъците се стегнат, а жълтъците се сварят до желаната плътност.

Когато авокадото е готово, го извадете от фурната и го поръсете със сирене фета, каперси и бейгъл поръската. Сервирайте с лимонови резенчета.



Полезни препоръки: Опитайте се да откриете допустимо най-голямото авокадо, с цел да се получи тази рецепта оптимално добре. За предпочитане е то да бъде най-малко колкото дланта ви. За разлика от гуакамолето, ту търсим авокадо, което да не е прекомерно узряло. Използвайте авокадо, което сте държали на стайна температура и не го издълбавайте прекомерно надълбоко.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР