Обичате ли да започвате деня си със силно, ароматно кафе?

...
Обичате ли да започвате деня си със силно, ароматно кафе?
Коментари Харесай

Колко кафе на ден можем да пием, без да се притесняваме за здравето си

Обичате ли да стартирате деня си със мощно, ароматно кафе? По-късно денем несъзнателно посягате към още? Знаете ли какъв брой чаши кафе можете да изпиете, без да се страхувате от отрицателни последствия за здравето си? Колко кафета можете да пиете дневно?

Кафето е неравномерно

Ние класифицираме кафето въз основа на наличието му на кофеин. Следвайки това, можем да изберем най-популярните арабика с 1 - 1,5 % кофеин и робуста, в която наличието на посоченото органично химично съединяване се прави оценка на към 3 %. Стимулиращата му стойност зависи и от степента на изпичане на зърната. Светлите съдържат повече кофеин от тъмните.

Кафе и благоденствие

Има причина някои хора да не могат да живеят без кафе. Понякога непосредствената възбуденост, умствената пъргавост и силата побеждават здравия разсъдък. Защо тази черна напитка ни въздейства толкоз доста? Кофеинът покачва равнището на серотонин в тялото ни, което се приравнява с вътрешното възприятие за благополучие. Нещо повече, кофеинът уголемява кръвоносните съдове, с помощта на което можете да постигнете спомагателни равнища на централизация.

Пиенето на незначителна доза кафе отделя адреналин, което ви разрешава да предотвратите ранната унесеност. От друга страна, би трябвало да имате едно на разум, защото използването на кофейн доста покачва кръвното налягане, само че това се случва единствено при започване на приключението с тази прелестна напитка. По-късно, когато тялото ви свикне с кофеина, то няма да реагира толкоз бурно. Може би даже няма да ви разсъни, тъй че в случай че някой в действителност се интересува от допинг качествата на кофеина, би трябвало да остави кафето си настрани за няколко дни и по-късно да се върне към „ пристрастяването “. Гарантиран приемлив резултат!

Кафе и работа
Учени схванаха по какъв начин въздейства кафето на храносмилането
Обзор на близо 200 научни изявления е открил, че умерената консумация на кафе – три до пет чаши дневно – не вреди на хр...
Прочети повече
За да изпълняваме вярно ежедневните си професионални отговорности, нормално се подхранваме с кафе. Свободно наличната кафемашина е безусловно наложителна за всеки офис. Работодателите знаят това доста добре.

Колко кафета можете да пиете дневно?

Въпреки че това е индивидуален въпрос, се допуска, че възрастен човек може свободно да употребява до 400мг кофеин дневно, което е почти четири чаши кафе! Струва си да запомните да не се наслаждавате на усета и миризмата му на прекомерно къси шпации. Почивките с дълготрайност няколко часа ще бъдат най-оптимални. Ако започнете деня си с кафе, посегнете към идващото към обяд. Следващото в късния следобяд, за предпочитане след работа.

Докато четете този текст, несъмнено сте си помислили, че желая непременно да ви убедя да пиете кафе постоянно и по тази причина няма да загатвам отрицателните резултати от потреблението му. Това обаче напълно не е правилно! Трябва почтено да се каже, че то има и своите дефекти. Ако приемете прекалено количество кафе (от препоръчаното), рискувате да получите главоболие, бодърствуване и даже сърцетуптене. По-продължителната взаимозависимост ще се отрази неподходящо на стомаха и червата ви, което автоматизирано ще докара до понижаване на имунитета на целия организъм.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР