Обичаме торти всякакви, но изпитваме особен сантимент към бисквитените торти.

...
Обичаме торти всякакви, но изпитваме особен сантимент към бисквитените торти.
Коментари Харесай

Плодова бисквитена торта с пудинг

Обичаме торти всевъзможни, само че изпитваме необикновен сантимент към бисквитените торти. И до момента в който размишляваме върху това, какво свършихме през днешния ден, хапваме второ парче от плодовата бисквитена торта на нашата кулинарка Стела

Необходими Продукти

● пудинг - 2 пакетчета, на прахуляк (ванилов, сметана - по избор)
● прясно мляко - 1 л
● захар - 4 с.л.
● бисквити - 1 отново. за торта
● банани - 3 - 4 бр.
● ягоди - 3 - 4 бр.
● киви - 3 бр.
● кафе - мляно

Начин на подготвяне

Предварително нарежете на филийки бананите, ягодите и обеленото киви.

Приготвяне на пудинга:

В тенджера се налива прясното мляко и се вари на спокоен огън, до момента в който стартира да ври, като авансово отделете към 100 мл от него в купичка.

Към авансово отделеното мляко прибавете пудинга и захарта и разбъркайте, до момента в който се получи хомогенна примес.

След като заври млякото, към него последователно прибавете сместа като по едно и също време разбърквате, до момента в който се сгъсти. Свалете от котлона.

Тортата:

Сглобете формата за торта (можете да употребявате и тавичка с форма по избор). Наредете първия ред бисквити, като след това залейте с част от пудинга (около един черпак и половина).

След като разстелите сместа, наредете част от нарязаните банани и киви. След това прибавете още малко пудинг, с цел да запълни празните пространства сред плодовете, наредете втория ред бисквити.

Действието се повтаря. Получават се към три реда. С останалия пудинг заливате тортата, а с останалите плодове декорирате. Накрая поръсете с кафето. Слагате в ледник, с цел да стегне.

Може да употребявате всевъзможни плодове, съгласно усета и сезона, само че моят съвет е бананите да участват наложително, защото придават доста прелестен мирис и усет.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР