Обичаме да слагаме всичките си продукти в хладилника, за да

...
Обичаме да слагаме всичките си продукти в хладилника, за да
Коментари Харесай

8 продукта, които е забранено да стоят в хладилника

Обичаме да слагаме всичките си артикули в хладилника, с цел да запазим усета им за по-дълго време. Не знаем обаче, че някои храни не обичат студеното и се скапват бързо. Кои са те, напомня Актуално.

Авокадото

Начинът то да остане вкусно и свежо е, в случай че го оставим на изсъхнало и проветриво място, в противоположен случай то ще се спаружи в хладилника и даже ще мухляса. Как да съхраняваме зеленчуците, с цел да ги запазим пресни дълго време

Краставици

Когато са свежи, те се скапват пъклен бързо в хладилника. Само за няколко часа съумяват да се спаружат и да изгубят усета си.

Стар лук

По остарелия лук в хладилника риска да се появи мухъл е доста огромен. Той се нуждае от циркулация на въздуха, за това е по-добре да стои на изсъхнало място.

Картофи

Ниските температури в хладилника ще доведат до разграждане на нишестето в картофите и ще скапват усета им, за това по-добре ги дръжте на изсъхнало място!

Банани

Умерена температура е нужна на бананите да узряват, а в хладилника ще останат зелени. От друга страна в случай че към този момент имат кафяви петна, хладилникът ще форсира процеса на изгниване.

Патладжан

Те са извънредно чувствителни към ниските температури и ледник може безусловно да скапе усета им.

Чесън

Също като при лука той има потребност от проветряване, за това в случай че има по какъв начин да го държите в кошница за по-добра циркулация на въздуха, може да запазите усета и качеството му с месеци.

Босилек

В студеното той бързо ще всмуква всички миризми и ще изсъхне. Най-добре е да бъде в чашка вода на стайна температура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР