Обичам те, написа днес съпругата на Алексей Навални - Юлия

...
Обичам те, написа днес съпругата на Алексей Навални - Юлия
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия: Смъртта на Навални да бъде разследвана, преди да се стига до обвинения

" Обичам те ", написа през днешния ден брачната половинка на Алексей Навални - Юлия - в текст към фотография, на която са дружно, съобщи Ройтерс.
На фотографията в " Инстаграм " двамата са допрели глави, до момента в който гледат зрелище.

Навални, 47-годишен някогашен юрист, изпадна в безсъзнание и умря в петък след разходка в наказателната колония " Полярен вълк ", намираща се на към 1900 км североизточно от Москва, където той излежаваше 30-годишна присъда, заяви затворническата администрация.

Западни водачи, измежду които и американският президент Джо Байдън, отдадоха респект към куража на Навални и без да се базират на доказателства, упрекнаха президента Владимир Путин за гибелта на опозиционера.

Англия сподели, че ще има последствия за Русия, a Кремъл съобщи, че реакцията на Запада е неприемлива. Путин към момента не е коментирал гибелта на Алексей Навални.

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва сподели през днешния ден, че гибелта на известния кремълски критик Алексей Навални би трябвало да бъде разследвана, преди да се стига до обвинявания, съобщи Ройтерс.

Изявлението му е в контраст с острите рецензии на водачи от Запада към Русия по отношение на гибелта на Навални в арктическа наказателна колония, за която бе обявено в петък. Американският президент Джо Байдън сподели, че съветският президент Владимир Путин и " неговите главорези " са виновни. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли сходни обвинявания като неприемливи.

По време на конференция след срещата на Африканския съюз в Адис Абеба, Етиопия, Лула съобщи, че сега въздържането от заемане на позиция за гибелта на Навални е въпрос на " здрав разсъдък ".

" Един жител е умрял в пандиза, не знам дали е бил болен и дали е имал някакви проблеми ", съобщи Лула. " Да се насочат обвинявания е банално. Надявам се правосъдните лекари да обяснят повода за гибелта, това е всичко ".

Коментарите на Лула демонстрират, че страните отвън Запада не се причисляват към напъните за уединяване на Путин поради войната му в Украйна. Бразилският президент неведнъж прикани за мир в Украйна и сподели, че Русия не е трябвало да атакува страната, само че съобщи също, че Съединени американски щати проточват войната, без да е належащо.

Майката на Навални получи информация през вчерашния ден, че синът ѝ е бил покосен от " синдрома на неочакваната гибел " и че тялото му няма да бъде предадено на фамилията, до момента в който не завърши следствието, съобщи екипът му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР