Обезлюдени малки градове и селца и пустеещи земи. Това не

...
Обезлюдени малки градове и селца и пустеещи земи. Това не
Коментари Харесай

Красив италиански град ви предлага €30 000, ако купите къща там

Обезлюдени дребни градове и селца и пустеещи земи. Това не е присъща панорама единствено у нас. В Италия от много време управляващите тук-там се пробват да привлекат фенове на уединения живот, които ценят италианската просвета, история и провинция.

Поредният град, който излезе с стратегия за привличане на нови поданици, е живописният Презиче. Той се намира в слънчевия район Пулия и е последният, който влезе в играта с съблазнителен паричен бонус.
   Вижте тази обява в Instagram.   

Местните управляващи оферират да ви платят до 30 000 евро, с цел да купите празна къща и да заживеете в Презиче. Тъй като парцелите в региона се оферират на цени към 25 000 евро, няма да е проблем да откриете нещо съгласно бюджета.

Подобно на други евтини парцели за продажба в цяла Италия, не очаквайте първокласни имения. Първоначалните притежатели от дълго време са изоставили домовете си, написа CNN.

Докато разглеждате фотоси на Презиче и го проучвате в Google картите, ще се уверите, че градът е обаятелен. Местоположението му е необикновено - заобиколено от природата на Саленто и напълно покрай плажовете и тюркоазено чистите води на Санта Мария ди Леука.
   Вижте тази обява в Instagram.   

Властите в Презиче се надяват паричният тласък да вдъхне нов живот на обезлюдяващия се град, където новородените са все по-малко от година на година.

Ние ще предложим до 30 000 евро на хора, които желаят да се реалокират тук и да купят едно от тези изоставени жилища “, споделя локалният консултант Алфредо Палезе.

Общото финансиране ще бъде разграничено на две: за закупуване на остаряла къща и за ремонт, в случай че е належащо, добавя той.

Днес Презиче е назовава още „ градът на зеленото злато “ на Пулия поради буйните маслинови горички, от които се създава първокачествен екстра върджин зехтин. Преди доста години доста от локалните поданици са имали навика да живеят подземен. Те са изкопавали пещери в скалистия терен. Под основните площади и луксозните барокови дворци се намира мрежа от 23 секрети стаи и мелници за маслини, в които фермерите, известни като trappettari, са прекарвали месеци по време на сезона на прибиране на реколтата, с цел да пресоват маслини в каменни мелници, задвижвани от магарета.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР