Обемът на съществуващите офис площи клас А и Б в

...
Обемът на съществуващите офис площи клас А и Б в
Коментари Харесай

Расте търсенето на луксозни офиси в София, обемът им надхвърли 2,5 млн. кв. метра

Обемът на съществуващите офис площи клас А и Б в София доближи 2.510 млн. кв.м. през второто тримесечие на 2023, като към 60% от тях са ситуирани в пет съществени столични региона (Идеален център, бул. " Цариградско шосе ", бул. " България ", Бизнес Парк София и " Хладилника " ). Строителната интензивност се е повишила с към 20% на годишна база и се равнява на 242,000 кв.м. Почти половината (46%) строителни планове се осъществят в районите на бул. " Цариградско шосе " и на  " Хладилника ". Това демонстрират резултатите от изследване на MBL за пазара на офис площи в столицата.
Търсенето на офиси клас А доминира
Пазарът на офиси в София записва позитивно чисто асимилиране за интервала от 18,000 кв.м за клас А офис площи и негативно от 3,200 кв.м за клас Б, което демонстрира, че търсенето на първокласни офиси клас А доста доминира през  второто тримесечие на тази година. 

Според изследване на MBL, извършено през първото тримесечие на 2023 година измежду 100 офис наематели, 65% от участниците възнамеряват да усилят броя на чиновниците си в близко бъдеще, до момента в който единствено 23% предвиждат нарастване на офис площите си. Тези резултати и фактът, че 84% от далите отговор или ползват хибриден модел на работа, или работят изцяло отдалечено, демонстрират, че търсенето на офис площи може да бъде повлияно отрицателно и да се забави през идващите няколко години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР