Обемът на износа на суров петрол в Иран надхвърли 1,5

...
Обемът на износа на суров петрол в Иран надхвърли 1,5
Коментари Харесай

Износът на ирански петрол се увеличава

Обемът на износа на недопечен нефт в Иран надвиши 1,5 милиона барела дневно. За това заяви генералният шеф на Организацията за пристанища и мореплаване към иранското държавно управление Али Акбар Сафайи пред осведомителната организация Mehr.

" Благодарение на доста сполучливите визити на президента в страните от района и на последвалия пробив в дипломацията означаваме добър растеж на вноса и износа. На пристанището в Бушер нарастването е 22% спрямо предходната година. Що се отнася до петрола, износът му надвиши 1,5 милиона барела дневно ", сподели Сафайи. Преди да бъде натрапен последният огромен пакет от наказания против Иран през 2018 година, страната изнасяше към 2,5 млн. барела на ден. В изискванията на рестриктивните мерки тази квота беше намаляла до 700 000 барела на ден.
Mehr също по този начин отбелязва, че ръководителят на иранското министерство на петрола Джавад Уджи по-рано е декларирал, че Техеран няма желание да чака резултата от договарянията във Виена, където се разисква възобновяване на нуклеарното съглашение с Иран и анулацията на глобите. Според него капиталовите контракти за създаване на ирански нефтени и газови залежи с локални и задгранични компании към този момент са съвсем финализирани. Общата сума на тези съглашения е за над 4,5 милиарда $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР