Обектът, изстрелян вчера от източния бряг на Северна Корея, е

...
Обектът, изстрелян вчера от източния бряг на Северна Корея, е
Коментари Харесай

Пхенян изстреля нова хиперзвукова ракета и откри парламента без Ким Чен-ун

Обектът, изстрелян през вчерашния ден от източния бряг на Северна Корея, е новоразработена хиперзвукова ракета, заяви севернокорейската осведомителна организация КЦТА, представена от Ройтерс.

Ракетата е била изстреляна към морето, споделиха южнокорейските военни.

Изпитанието бе осъществено на фона на апели на Пхенян към Съединени американски щати и Южна Корея да се откажат от " двойните стандарти " към оръжейните стратегии, с цел да се възобновят дипломатическите диалози.

Разработването на оръжейни системи усилва отбранителната дарба на Северна Корея, уточни КЦТА в известие, уточнявайки, че водачът на страната Ким Чен-ун не е участвал на изстрелването.

При първото пробно изстрелване учените от националната защита потвърдиха навигационния надзор и непоклатимост на ракетата в дейния сектор, се споделя в известието.

Ракетата, наречена " Хвасон-8 ", се показа според техническите си характерности, добавя то.

На 15 септември и Северна, и Южна Корея направиха тествания на балистични ракети - поредна демонстрация на оръжейна конкуренция, в която двете страни създават все по-усъвършенствани оръжия на фона на безплодни старания за връщане към договарянията и намаляване на напрежението, отбелязва Ройтерс.

Междувременно столицата на Северна Корея Пхенян през вчерашния ден беше открита петата сесия на 14-ото Върховно национално заседание, заяви севернокорейската осведомителна организация КЦТА, представена от ТАСС.

На откриването на сесията и първото съвещание водачът на страната Ким Чен-ун не е участвал.

Според известието на КЦТА депутатите са приели дневния ред на сесията и са разискали въпроси от сферата на вътрешната политика. Започнали са също да преглеждат законопроекти за развиването на градовете и окръзите, за образованието на младежите, както промени и допълнения в закона за проекта за развиване на стопанската система.

Депутатите са разискали грешките, позволени във всички сфери на националното стопанство, единомислещо е било признато и решение за влизане в действие на закон за вторичните първични материали.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР