Обединихме се заедно“: ПП и ДБ се съгласиха председателят на

...
Обединихме се заедно“: ПП и ДБ се съгласиха председателят на
Коментари Харесай

Вечерни новини: ПП и ДБ се съгласиха председателят на парламента да е от ГЕРБ; Инфлацията се забавя

„ Обединихме се дружно “: Политическа партия и Демократична България се съгласиха ръководителят на Народното събрание да е от ГЕРБ
Втората политическа мощ в Народното събрание – обединяването от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ – ще поддържа предлагането на ГЕРБ за ръководител на Народното събрание.
Рязко понижиха пенсионерите, лимитирани от тавана на пенсиите
Под 1000 души в България към този момент са лимитирани от тавана на пенсиите, който от 1 октомври предходната година бе вдигнат на 3400 лева Според новия статистически бюлетин на Националния застрахователен институт (НОИ) за пенсиите през 2022 година едвам трима пенсионери взимат пенсия над 3400 лева, а други 990 са лимитирани от тавана.
Инфлацията в България се забавя осезаемо през март
Годишната инфлация в България продължава – наклонност, почнала преди шест месеца. През март междинното повишаване на кошницата от артикули и услуги, измервана от националната статистика, доближава 14% – най-бавният ритъм от пролетта на предходната година.
Три стъпки водят фирмите по пътя към устойчивостта
Криса Пагицас ще бъде главен преподавател на интернационалното събитие ESG&FRIENDS, което ще се организира на 22 май в София. Тя е стратегически консултант на висши ръководители и управителни препоръки по отношение на опциите за напредък в пресечната точка на околната среда, обществените въпроси, ръководството (ESG) и световния бизнес.

Криса е създател на книгата “Chief Sustainability Officers ат Work ”, която изследва лидерските тактики на основните чиновници по резистентност и ръководителите на ESG във Fortune 500 компании, в това число BlackRock, Coca-Cola, Duke Energy и Procter & Gamble.
Samsung може да размени търсачката на Гугъл с Bing
Акциите на Alphabet Inc паднаха с цели 4% при започване на седмицата след новината, че Samsung Electronics обмисля да размени Гугъл с Bing като търсачка по дифолт в своите устройства, предава Reuters.
Китайската стопанска система изненада със стабилен растеж
Ръстът на китайската стопанска система през първото тримесечие надмина упованията на анализаторите, защото краят на строгите ограничавания на Коронавирус извади бизнеса и потребителите от осакатяващите пандемични спирания. Въпреки това насрещните ветрове от световното икономическо закъснение вършат бъдещето непредвидимо, предава Reuters.
Електрическият Citroen C3 ще се прави в Сърбия
Електрическата версия на модела C3 на Citroen ще се създава в Сърбия, оповестяват локалните медии. Електромобилите ще стартират да слизат от поточната линия през есента на 2023 година и ще бъдат налични за закупуване на европейския пазар през първото тримесечие на 2024 година, заяви профилираната Autorepublika предходната седмица.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР