Обединеното кралство трябва да работи на предизвикателния фон на нарастваща

...
Обединеното кралство трябва да работи на предизвикателния фон на нарастваща
Коментари Харесай

Сунак: Обединеното кралство трябва да работи срещу повишаването на инфлацията

Обединеното кралство би трябвало да работи на предизвикателния декор на възходяща инфлация , разяснява в сряда английският финансов канцлер Риши Сунак, оповестява БиБиСи.

Изнасяйки есенна бюджетна тирада пред английския парламент, Сунак оцени, че икономическият напредък в страната ще възлезе на 6% през 2022 година и до 6,5% през 2021 година, за разлика от предходната цифра от 4%.

Според данни на Службата за бюджетна отговорност на Обединеното кралство (OBR), инфлацията се чака да бъде приблизително 4% през 2022 година, означи Сунак.

Сунак сподели на депутатите, че бюджетът стартира работа за подготовка за нова стопанска система след Covid .

Оповестени са разходните проекти за превоз, опазване на здравето и обучение. Сунак е под напън да оказва помощ на хората с разноските за живот.

Източници настояват, че той ще поправя универсалния % на понижение на заемите , което значи, че работещите ще могат да приберат повече от извоюваните пари.

Доплащането на £20 на седмица към компенсацията бе понижено по-рано този месец , само че детайлности за каквито и да било промени към момента не са оповестени.

Според Даунинг стрийт, Сунак е споделил на кабинета в сряда сутринта, че неговият бюджет " ще обезпечи по-силна стопанска система за английския народ " с стратегия за " равнене " - разпространяване на разцвет в страната - " златна нишка ", минаваща през него.

Канцлерът е под напън да разкрие повече за икономическите вероятности, като държавният дълг се повишава до рекордни равнища в спокойно време след пандемията.

Политиките, които към този момент са разкрити от бюджета на канцлера, включват:

6,9 милиарда английски лири, които британските градски райони да похарчат за планове за влакове, трамваи, рейсове и колела - в това число обещаните 4,2 милиарда английски лири през 2019 година дружно с финансирането за рейсове, оповестено от премиера през 2020 година

5,9 милиарда паунда за NHS в Англия, с цел да се оправи с изоставането от хора, чакащи за проби и сканиране;

Увеличение на националната прехрана от £8,91 на час на £9,50, което ще влезе в действие от 1 април;

2,6 милиарда английски лири ще бъдат изразходвани за основаване на 30 000 нови учебни места за деца със специфични просветителни потребности и увреждания;

1,6 милиарда паунда за три години за въвеждане на нови T-нива за 16-19-годишни и 550 милиона паунда за умения за възрастни в Англия;

 Британия хвърля 1,4 милиарда паунда за задгранични вложения
Британия хвърля 1,4 милиарда паунда за задгранични вложения

С приоритет просвета и технологии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР