Обединеното кралство ще запази мястото си на петата по големина

...
Обединеното кралство ще запази мястото си на петата по големина
Коментари Харесай

Проучване: Въпреки Брекзит Британия остава 5-та по големина икономика в света

Обединеното кралство ще резервира мястото си на петата по величина стопанска система в свет а, макар излизането си от Европейския съюз и икономическите вреди, породени от пандемията Covid-19, съгласно (CEBR), представен от " Спутник ".

Проучването, което се разгласява годишно от организацията, споделя, че Брекзит няма да попречи на Обединеното кралство да бъде една от най-силно представящите се стопански системи в света през идващите 15 години . Освен това в отчета се споделя, че Англия ще остане стопански по-силна от основния член на Европейски Съюз, Франция, и евентуално ще продължи да усилва тази бездна, защото английският софтуерен бранш продължава да нараства.

" Очакваме наклонността на напредък за Обединеното кралство да бъде 4% годишно от 2021-25 година и 1.8% годишно от 2026-30 година и 1.8% годишно от 2031-35 година ", твърди организацията. " Британската стопанска система продължава да бъде един от най-добре представящите се в Европа макар Брекзит... До 2035 година Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство в долари се чака да бъде с 40% повече от този на Франция , нейният дълготраен противник и комшия ", се споделя в проучването.

Проучването евентуално ще бъде посочено от бранителите на напускането на Англия от Европейски Съюз, с цел да разсеят причините на останалите, че Обединеното кралство ще бъде стопански понижена мощ отвън Европейски Съюз.

" Хората постоянно не помнят, че най-големият стопански бранш в Обединеното кралство е цифров и изобретателен ", споделя Дъглас Макуилямс, заместник-председател на CEBR и създател на проучването.

" Имаме голямо конкурентно преимущество в този бранш, основан на технологии, който пандемията изстреля напред. Повечето от това се потвърждава стой Брекзит, при изискване, че Англия продължава да притегля надарени хора ", добавя той.

В международен мащаб има огромни очаквания за икономическо възобновяване след пандемията Covid-19, прогнозирайки 5,3% растеж през 2021 година

" Смятаме, че когато имунизацията се популяризира, международната стопанска система може бързо да се изстреля . Моите сътрудници са пресметнали към 200 милиарда паунда спестявания във Англия вследствие на пандемията, които чакат да бъде изразходвани . Ще има сходни натрупвания на спестявания и другаде. "

" Раздялата е толкоз сладка тъга " - Европейски Съюз и Британия по Шекспир

Европейски Съюз е удовлетворен, Джонсън е удовлетворен, а Фараж желае началото на края на блока

След продължителни неспокойни договаряния сред Обединеното кралство и Европейски Съюз по отношение на изискванията на комерсиална договорка след Брекзит, на 24 декември беше реализирано съглашение. По време на конференция, последвала обезпечаването на договорката, Борис Джонсън прогласи, че неговото държавно управление е сключило " всеобхватна договорка в жанр Канада ".

" Много се веселя да ви кажа през днешния ден следобяд, че приключихме най-голямата комерсиална договорка до момента, на стойност 660 милиарда английски лири годишно, цялостна договорка за свободна търговия в жанр Канада сред Англия и Европейски Съюз ", изясни Джонсън.

" Днес взехме решение въпрос, който затрудняваше нашата политика в продължение на десетилетия . От всички нас дружно, като нова и в действителност самостоятелна нация, зависи да осъзнаем необятността на този миг и да се възползваме оптимално от него ", добави министър председателят.

От своя страна ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен назова договорката " обективна, уравновесена и вярна ".

" Пътят беше дълъг и лъкатушен. Но можем да покажем една добре свършена работа ", сподели фон дер Лайен на конференция, също на 24 декември. " Много бе заложено на карта за толкоз доста хора, тъй че това е съглашение, за което в действителност трябваше да се борим ", добави тя.
 BBC получи цялостния текст на договорката за Брекзит
BBC получи цялостния текст на договорката за Брекзит

Документът съдържа общо 1246 страници, който включва към 800 страници приложения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР