Обединеното кралство ще се възползва от почти 18 милиарда паунда

...
Обединеното кралство ще се възползва от почти 18 милиарда паунда
Коментари Харесай

Великобритания очаква 18 млрд. паунда частни инвестиции от Япония

Обединеното кралство ще се възползва от съвсем 18 милиарда паунда спомагателни частни вложения от Япония, обявиха от Даунинг стрийт на фона на визитата на Риши Сунак в страната за срещата на върха на Г-7, заяви БНР.

Риши Сунак персонално ще благодари на Шигеюки Гото, който е японският министър, оказал скъпа поддръжка за присъединението на Обединеното кралство към Всеобхватното и прогресивно съглашение за Транстихоокеанско партньорство (CPTPP). По-рано тази година бе оповестено, че Англия ще се причисли към блока, в който влизат страни като Австралия, Нова Зеландия, Канада, Чили и Япония.

Има сведения, че японски компании са дали обещание 17,7 милиарда паунда бъдещи вложения във Англия. Сред тези компании са Mitsubishi Estate и Mitsui Fudosan, комерсиалната къща Marubeni и Kawasaki Heavy Industries. Посещението на Риши Сунак за срещата на върха на Г-7 в Хирошима включва още и полемики за Украйна и Индо-Тихоокеанския район. Говорител на държавното управление съобщи, че Япония към този момент е петият максимален вложител във Англия с 92 милиарда паунда, а търговията със артикули и услуги е на стойност близо 30 милиарда паунда предходната година, което ще се усилва още повече след присъединението на страната към CPTPP.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР