Обединеното кралство не трябва да спуска кепенците си за Китай,

...
Обединеното кралство не трябва да спуска кепенците си за Китай,
Коментари Харесай

Британският външен министър предупреждава срещу изолация на Китай

Обединеното кралство не би трябвало да " спуска кепенците си " за Китай , предизвести пред английския вестник " Гардиън " външният министър на страната Джеймс Клевърли на фона на яростен спор в ръководещата Консервативна партия по отношение на връзките с Пекин.

Говорейки пред вестника Клевърли сподели, че Обединеното кралство няма да успее да накара Китай " изцяло да се предефинира " и предизвести, че би било " в действителност, в действителност, в действителност контрапродуктивно " Лондон да не се ангажира с Пекин.

Британският министър-председател Риши Сунак се сблъска със мощен напън от личните си съпартийци в Народното събрание поради позицията си по отношение на Китай, като критиците акцентираха опасения за националната сигурност и отношението към уйгурите в Синцзян, с цел да упорстват за по-твърда линия. Предшественикът на Сунак Лиз Тръс предизвести предходната седмица, че западните водачи би трябвало да бъдат " доста по-скептични по отношение на казаното от Китай и какви са техните (на Китай) обещания ".
 Разузнаването на Нидерландия дефинира Китай като съществена опасност
Разузнаването на Нидерландия дефинира Китай като съществена опасност

Русия също интензивно се пробва да намери сензитивна информация

Неотдавнашна външнополитическа тактика на п равителството на Сунак не дефинира Китай като необятна " опасност " , вместо това го показа като " определящо епохата и редовно предизвикателство ".

Клевърли съобщи пред " Гардиън ", че схваща за какво " доста негови сътрудници са враждебни (към Китай) ".

Но той предизвести, че " не е в техен интерес, нито в мой интерес, нито в полза на който и да е различен просто да спуснем кепенците на тези връзки, тъй като Китай ще продължи да прави това, което прави, без значение дали се ангажираме с тях или не ".

" Продължават да ме карат да обобщя естеството на връзките с една дума ", сподели той. " Те съперници ли са? Заплаха ли са? Предизвикателство ли са? Възможност ли са? Но ние не ограничаваме други двустранни връзки до една дума. "

Вместо това Англия би трябвало, сподели той, да остане " с ясно виждане, фокусирана върху това, което е в наш народен интерес и това, което е в полза на света като цяло ".

Очаква се Клевърли да изнесе значима тирада идната седмица, в която ще изложи метода на Обединеното кралство към Китай.
 Европейска комисия даде да се разбере, че капиталовия пакт с Китай няма бъдеще
Европейска комисия даде да се разбере, че капиталовия пакт с Китай няма бъдеще

Той не е бил обсъждан на срещата межди Фон дер Лайен и Си Дзинпин

В последно време Пекин се трансформира в своебразен център на дипломатическа интензивност, изключително след за президент на страната за невиждан трети мандат .

и. Скоро по-късно френският президент Еманюел Макрон дружно с ръководителя на Европейската комисия   Урсула фон дер Лайен  , а след тях в китайската столица отиде и. 

Пекин се оказа ловък медиатор  и съумя да подкрепи на две обичайно противников настроени една към друга страни в Близкия изток - Саудитска Арабия и Иран

В момента в Пекин на се намира бразилският президент Лула да Силва , а, като одобри в редиците си Саудитска Арабия
 Китай стяга армията си за същинска война
Китай стяга армията си за същинска война

Разпореждане на Си Дзинпин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР