Обединеното кралство клони към по-постепенното напускане на ЕС, което запазва

...
Обединеното кралство клони към по-постепенното напускане на ЕС, което запазва
Коментари Харесай

Лондон ще представи плановете си за Brexit в подробни документи

Обединеното кралство клони към по-постепенното овакантяване на Европейски Съюз, което резервира комерсиалните връзки

Още по тематиката
Растежът на Брутният вътрешен продукт и вложенията ще продължат да се забавят

Средствата, които ще би трябвало да се заделят за покриването на новите финансови условия, са следващ удар за така и така ниските маржове на облага в сектора

Англия ще желае преходно митническо съглашение с Брюксел, преди да се придвижи към нови непрекъснати връзки.Великобритания ще показа проектите си по отношение на договарянията за Brexit в опит да реализира " безпрепятствено овакантяване " на Европейски Съюз. Страната ще желае преходно митническо съглашение с Брюксел, преди да се придвижи към нови непрекъснати връзки. Това излиза наяве от проекти, изпратени до членове на кабинета на премиера Тереза Мей за координиране, преди да бъдат оповестени по-късно този месец, написа Рolitico, цитирайки висши държавни представители.

Предложението ще бъде завършено като формален документ, представящ позицията на Лондон, и ще бъде оповестено през идната седмица. По същото време ще излезе и различен документ, предлагащ решение за правата на жителите на Европейски Съюз.

Извънредни старания

Този ход е част от " изключителните старания " на английското държавно управление за оборването на спекулациите, че Обединеното кралство не е квалифицирано за Brexit. Това ще бъдат първите от към десетина сходни документа, които ще бъдат оповестени от ръководещите през идващите два месеца. Плановете демонстрират, че Лондон клони към по-постепенното овакантяване на Европейски Съюз, което резервира комерсиалните връзки, а не към " твърдата разлъка ", желана от хардлайнерите в министерските редици. Но към момента не е ясно дали препоръчаното преходно съглашение ще разреши на Англия да подписва търговски покупко-продажби с трети страни, отвън Европейски Съюз.

Документът по отношение на митническото съглашение е считан за извънредно значим от английския преговорен екип за Brexit, изяснява върховен държавен представител. " Това, което следим най-внимателно, е митническото съглашение. Това е документът, който е най-важен ", показва той. В своя тирада през януари Тереза Мей очерта няколко варианти – изцяло нова митническа сделка, асоциирано участие в съществуващия митнически съюз или Англия да съблюдава някои детайли от митническия съюз, а други – не.

По-голямата част от работата по документите е била свършена преди известно време, само че през последните седмици се следи очевидно ускорение на процеса. " Има схващане, че би трябвало да покажем пред Европейския съвет, че сме съществени ", споделя върховен държавен представител. Досега представянето на Обединеното кралство в договарянията е подложено на критика в Брюксел, а пресата на Острова разгласява фотография на английския екип на масата за договаряния без мемоари, до момента в който екипът на Европейски Съюз идва с купчина документи.

Англия ще концентрира напъните си по време на идващия кръг от диалози в постигането на сделка по отношение на финалния пакет за правата на жителите на Европейски Съюз, които желаят да останат в Обединеното кралство, и на английските жители, живеещи на разнообразни места в блока. Тази тематика също по този начин е измежду трите топ целта на Брюксел. " Искаме да намерим решение колкото се може по-скоро. Ще упражним прочут напън, с цел да решим въпроса на идващия кръг от договарянията ", декларира държавният представител.

Британски цели

Плановете обрисуват английските цели за идващия кръг от диалозите. Те демонстрират, че двете страни са на едно мнение по отношение на значимостта на тематиката за правата на жителите. Брюксел упорства да бъде реализиран " задоволителен прогрес " по неговите цели, в това число правата на жителите и английските финансови отговорности към Европейски Съюз, преди договарянията да вземат поради бъдещите връзки сред Лондон и останалата част от блока.

Но въпреки че Европейски Съюз евентуално ще приветства изясняването на позициите на Англия посредством серията документи, висши английски представители настояват, че държавното управление остава решено да забави решението на въпроса какъв брой тъкмо Лондон би трябвало да заплати, с цел да уреди финансовите си отговорности. А това е ход, който сигурно ще ядоса Брюксел.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР