Обединеното кралство и ЕС ще бойкотират изказванията на руската делегация

...
Обединеното кралство и ЕС ще бойкотират изказванията на руската делегация
Коментари Харесай

На Г-20 Лондон и Брюксел ще се сремят към изолация на Русия

Обединеното кралство и Европейски Съюз ще бойкотират изявленията на съветската делегация на срещата на Г-20 в Индонезия идната седмица. Вестник " Дейли телеграф ", базирайки се на представители на Европейски Съюз, заяви, че Лондон и Брюксел имат намерение да търсят изолираност на Москва на форума. „ Обединеното кралство като цяло не е заинтригувано да координира външната политика с Европейски Съюз, само че по този въпрос имаме една и съща цел “, цитира изданието представител на външната работа на Европейски Съюз.

Обединеното кралство и Европейският съюз по време на срещата на върха ще призоват Руската федерация за деескалация на спора в Украйна, твърди вестникът. Европейски Съюз ще даде да се разбере, че договарянията за спокойно споразумяване би трябвало да се проведат при условия, допустими за Киев.

В същото време европейските столици считат, че всеки апел към Русия за деескалация може да не бъде отразен в заключителната декларация на срещата на върха заради позицията на Москва и Пекин. Представителят на Европейски Съюз дефинира руско-китайското съдействие като " безгранично другарство ".

Срещата на Г-20 ще се организира на 15-16 ноември в Бали. Владимир Путин няма да отиде на тази среща, съветската делегация ще бъде ръководена от външния министър Сергей Лавров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР