Обединеното кралство чупи рекорди по инсталиране на слънчеви панели и

...
Обединеното кралство чупи рекорди по инсталиране на слънчеви панели и
Коментари Харесай

Обединеното кралство с рекорд на инсталирани слънчеви панели и термопомпи

Обединеното кралство чупи върхове по инсталиране на слънчеви панели и термопомпи. По данни на MCS, органът, който акредитира нисковъглеродни артикули, семейства и предприятия, от началото на годината са конфигурирани над 120 000 слънчеви панела. Правителството на Обединеното кралство пое ангажимент до 2035 година да доближи 70 GW слънчев потенциал, а до 2028 година да бъдат конфигурирани 600 000 термопомпи. 
Разходите ни за ползване на електрическа енергия спаднаха като фрапантно. Ставаме " зелени " и спасяваме планетата си. Имаме и електрически автомобил. И тази апаратура евентуално ни коства малко повече, в сравнение с мен ми коства да заредя колата си.
Норман Пит

Но даже и с държавно финансиране първичните разноски за слънчеви панели и термопомпи са непостижими за множеството хора, изключително в изискванията на възходяща инфлация.
Ако се вгледате деликатно в тези числа, това ще бъдат хора, които са малко по-заможни. Те не са семействата, които се борят най-вече с рецесията на разноските за живот.
Ейми Амброуз, професор по енергийна политика в университета Шефилд Халам

Смята се, че през първата половина на 2023 година с помощта на държавната стратегия са били конфигурирани малко под 18 000 термопомпи, само че комисия на английския парламент откри, че потреблението на безвъзмездните средства е по-малко от предстоящото. Правителството приканва за разширение на програмата за рационализация, като се оферират повече пари под формата на безплатни средства и ваучери годишно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР