Обединените патриоти внесоха в Народното събрание искане за отлагане с

...
Обединените патриоти внесоха в Народното събрание искане за отлагане с
Коментари Харесай

Патриотите искат отлагане на Закона за социалните услуги за изчистване от джендърството

Обединените патриоти внесоха в Народното събрание искане за отсрочване с 6 месеца на Закона за обществените услуги.

Целта е да се реализира задоволително отворена полемика за реализиране на нужните промени в противоречивите текстове.

Такова е и едно от упованията, които съпредседателят на Обединените патриоти и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов уточни като водещо по отношение на работата на новия обществен министър Деница Сачева.

Патриотите напомнят и кои от текстовете са разбунили духовете в обществото - тези по отношение на пълномощията на НПО-тата, задачата на термина " обществена услуга ", размера на пълномощията на частните бизнесмени, предлагащи обществени услуги, ролята на неправителствения бранш и страната във връзка с възпитанието и развъждането на децата, ролята на фамилията, както и механизмите при извеждане на " деца в риск ".
 За и срещу Закона за обществените услуги
За и срещу Закона за обществените услуги

НПО-тата стават медиатор сред страната и децата, притеснява се Ивайло Тинчев

Опасенията на организациите на родителите са, че спряната Стратегия за детето се внедрява посредством Закона за обществените услуги и посредством него в други два водещи по повод грижата за детето и фамилията нормативни документи - Закон за протекция на детето и Семейния кодекс, показват патриотите.

Законът за изменение и допълнение на ЗСУ е препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация и е подписан от всички народни представители от ПГ на " Обединени патриоти ".

Според тях точно това е верният механизъм за разглеждане на проблематичните текстове - посредством публичен разговор и реализиране на високо експертно равнище , с цел да се създадат заключения за нужните промени.
 От Светия Синод приканиха Народно събрание да отсрочи Закона за обществените услуги
От Светия Синод приканиха Народно събрание да отсрочи Закона за обществените услуги

В закона прозирала анулираната Национална тактика за детето 2019-2030

Мотивите, с които Обединените патриоти упорстват за отлагането на Закона, са, че в сегашния си тип ЗСУ разрешава пояснение на избрани правила в светлина, която опонира на обичайните полезности и визиите за действие на фамилията.

Законът за обществените услуги и измененията, които той постанова в Закона за протекция на детето и Семейния кодекс, слагат основателни въпроси, свързани с устоите на фамилията и неговата роля при развъждането на децата , показва се във импортираното в Народно събрание искане на патриотите.

Те акцентират, че с предлаганото изменение се цели да се даде опция на всички, които ще попаднат в обсега на закона, да изразят мнението си и да се реализира мечтаният резултат.
 С два закона спонсорират НПО-тата, обявиха от БРОД и
С два закона спонсорират НПО-тата, обявиха от БРОД и " Системата ни убива "

Доставчиците на обществени услуги добиват правото на обществен орган
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР