Обединените патриоти внесоха в Народното събрание искане за отлагане с

...
Обединените патриоти внесоха в Народното събрание искане за отлагане с
Коментари Харесай

Патриотите поискаха отлагане на закон, възмутил родителски групи и църквата

" Обединените патриоти " внесоха в Народното събрание искане за отсрочване с 6 месеца на Закона за обществените услуги.

Законът провокира остро неодобрение от страна на съперници на оттеглената Стратегията за детето, съгласно които има проект за лишаване на деца от фамилиите им. Те настояват, че текстове от към този момент несъществуващия документ са прокарани в Закона за обществените услуги и ще се даде опция на неправителствени организации, финансирани от чужбина, и частни компании да " аутсорсват " обществени грижи, с което трайно ще се промени обществената сфера в България. От " Атака " към този момент внесоха законопроект за анулация на Закона за обществените услуги, а против закона се разгласи и Светият синод.

Сега народните представители от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ желаят в закона да се запише, че той влиза в действие от 1 юли 2020 година вместо от 1 януари 2020 година Мотивират се, че по този начин ще се реализира " задоволително отворена полемика, която да доближи до нужните промени в текстовете, които внасят ужас в обществото ", с цел да може на всички въпроси, които са зародили, да се даде решение - нещо, което по принцип се прави с публичните разисквания преди приемането на законите, а не постфактум.

" Семейството като цялост от майка, татко и техните деца, както и неговото действие по обезпечаването на здрава среда за развъждане, образование и обучение на децата би трябвало да е водещо при формулирането и използването на всички закони в Република България. Законът за обществените услуги и измененията, които той постанова в Закона за протекция на детето и Семейния кодекс, слагат основателни въпроси точно свързани с устоите на фамилията и неговата роля при развъждането на децата ", споделят от " Обединени патриоти ".

Законът за обществените услуги беше дефинитивно признат през март тази година като част от пакет с два други закона - за хората с увреждания и за персоналната помощ, след редица диалози сред общественото министерство, хората с увреждания и майките на деца с увреждания, които стачкуваха с искане за съществени промени в бранша.

Темата за Закона за обществените услуги беше повдигната и през вчерашния ден, при гласуването на новия министър на труда и обществената политика Деница Сачева от Народното събрание. Тогава Искрен Веселинов от " Обединени патриоти " (ВМРО), който е и вносител на плана за отсрочване на ЗСУ, означи, че поддържат Сачева, с която са имали среща и изчерпателен диалог. По думите му Деница Сачева се е вслушала в терзанията към новите правила в Закона за обществените услуги и към този момент има схващане, че те би трябвало да бъдат отсрочени, да има спор с съперниците, да се изяснят текстовете и да бъдат ремонтирани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР