Обединение с Има такъв народ на Слави Трифонов и Български

...
Обединение с Има такъв народ на Слави Трифонов и Български
Коментари Харесай

ВМРО кани ИТН и партията на Янев за коалиция

Обединение с " ИТН " на Слави Трифонов и " Български напредък " на Стефан Янев ще търсят от Вътрешна македонска революционна организация за идващите предварителни парламентарни избори.
Прочетете още
Още тази сряда със известие до медиите от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че канят за обединяване на " българофилите " всички обединения, които се считат за патриотични. Както и тези, които не утвърждават френското предложение за участие на Северна Македония в Европейския съюз, което България към този момент подписа. В известието не бяха упоменати съответни партии. Решението Вътрешна македонска революционна организация да се яви в коалиция е взето на съвещание на управлението същия ден.

Че идеята " Македония " ще сплоти Вътрешна македонска революционна организация и Има Такъв Народ, писаха медии преди дни. Тогава пред " 24 часа " представители на двете обединения отхвърлиха такива диалози да са водени до момента. Днес обаче през партийната телевизия " България 24 " единият от тримата съпредседатели на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов разгласи, че ще поканят хората на Слави Трифонов за коалиция до седмица. Партията ще провежда огромен конгрес към 6 август, описа Веселинов.

На диалозите ще бъде поканен и някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев с новата му партия " Български напредък ". За разлика от Има Такъв Народ, които по този начин и не се нареждаха, Янев дефинира групировката си по-скоро като национално-консервативна, което като хрумвания е покрай Вътрешна македонска революционна организация. Партията на някогашния длъжностен министър председател се спрягаше за коалиция и с тази на Мая Манолова - " Изправи се, България ". Двамата обаче не съумяха да се схванат, а и откакто Янев реши партията му да бъде патриотична, диалозите с Манолова завършиха по натурален път, защото нейната групировка е по-скоро обществена.

Вътрешна македонска революционна организация ще търсят диалози и с някогашните си сътрудници от НФСБ. До предходната година партията се оглавяваше от Валери Симеонов, само че той реши да се отдръпна от политиката. Сега неин ръководител е дясната му ръка Борис Ячев, чийто път в политиката е минал и през Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР