Обединение на елитните първенства на Нидерландия и Белгия може да

...
Обединение на елитните първенства на Нидерландия и Белгия може да
Коментари Харесай

Белгия и Нидерландия обсъждат създаване на обща футболна лига

Обединение на елитните шампионати на Нидерландия и Белгия може да докара до огромно развиване на футбола в двете страни и рекордни доходи. Това демонстрира изследване на " Делойт ", което проучва пазарите в двете прилежащи страни.

Според данните обща футболна лига може да генерира доходи от телевизионни права сред 250 и 400 милиона евро годишно.

Това е съществено нарастване по отношение на актуалните доходи от телевизионни права. Елитните шампионати на двете страни - Ередивизи (Нидерландия) и " Юпилер про лига " (Белгия), имат доходи към 80 милиона евро, оповестява Inside World Football.

Наскоро представители на 11 клуба от двете шампионати се срещнаха в Айндховен, с цел да обсъдят концепция за обща лига. На срещата участваха още представители на Кралската федерация на Нидерландия (KNVB) и Кралската федерация на Белгия (KBVB).

Клубовете от Ередивизи, които са били на срещата, са " Аякс ", " Фейенорд ", ПСВ, АЗ (Алкмаар), " Утрехт " и " Витес ", а от Белгия - " Андерлехт ", " Брюж ", " Генк ", " Гент " и " Стандард " (Лиеж).

Нидерландският вестник Algemen Dagblad оповестява, че е допустимо обща лига да стартира от 2025 година, в която ще бъдат включени 10 отбора от Ередвизи и осем от белгийското състезание. Първенството ще разрешава промоция, а също по този начин ще има изпадащи тимове.

Подобна концепция се разисква от години, само че тя стартира да набира скорост в последната година, когато " Делойт " беше нает да направи изследване за капацитета на пазара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР