Обединени патриоти нямат достатъчно кадри в основните енергийни структури в

...
Обединени патриоти нямат достатъчно кадри в основните енергийни структури в
Коментари Харесай

Валери Симеонов: В парк Пирин ще се разреши построяването само на един лифт

Обединени патриоти нямат задоволително фрагменти в главните енергийни структури в страната - това неодобрение изрази вицепремиерът Валери Симеонов в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира ". По думите му това опонира на съглашението сред съдружните сътрудници при започване на мандата.

Симеонов повтори още един път, че на територията на народен парк Пирин няма да се строи. Единствено ще бъде построен втори въжен превоз над Банско.

Валери Симеонов изрази недоволството от неналичието на фрагменти на Оперативна програма в ръководството, тъй като според политическото съглашение, които е подписано с ГЕРБ при започване на мандата, е трябвало да има съразмерно присъединяване на фрагменти и на двете политически сили. Защото отговорността е обща, съобщи Симеонов.

По думите му Оперативна програма няма никакво присъединяване в сдруженията в енергетиката с три доста скромни изключения.

Симеонов съобщи, че нямало да сложи този въпрос, в случай че не е научил по думите му за " скандално предопределение в Енергийния систематичен оператор ". Променен е управителният съвет в ЕСО, който би трябвало в иден интервал да усвои към 500 млн, (150 млн. от които са от Европейската банка за възобновяване и развитие) за разширение на мрежата, за студения запас на ТЕЦ-овете и за далекопровода България - Гърция.
" Изведнъж се сменя целият ръб на шефовете. Да, изминал му е мандата, само че без всякакво координиране с съдружните сътрудници и това провокира реакцията. Там се слагат лица, които меко казано са компрометирани ", съобщи вицепремиерът.
Симеонов твърди, че е подал сигнал в Прокуратурата за една " извънредно престъпна договорка " за пазаруването на 2 млн. и 400 хиляди тона варовик за потребностите на Топлоелектрическа централа Марица Изток 2.

Симеонов съобщи, че Оперативна програма нямат взор върху нито едно от енергийните сдружения.

Симеонов отново повтори, че на концесионната зона от 2% от Пирин, ще се позволи построяването единствено на един въжен превоз.
" Нищо друго. Така че нямаме никакво учредения за терзания. Продължават да се популяризират неистини, че ще се строяло върху 46 % от територията. Пълни нелепости. това е неразрешено, както от Закона за предпазените зони, по този начин и от Плана за ръководство и от този, който променихме също е неразрешено. Всякакво строителство, с изключение на за водохващане на тази територия. "
Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР