Обединената албанска опозиция свиква днес “най-големия национален протест с искания

...
Обединената албанска опозиция свиква днес “най-големия национален протест с искания
Коментари Харесай

Албанската опозиция свиква масов протест

Обединената албанска съпротива привиква през днешния ден “най-големия народен митинг ” с претенции за оставката на премиера Еди Рама и основаването на преходно държавно управление, което да организира предварителни парламентарни избори.

Демонстрацията ще се организира пред постройката на държавното управление и за разлика от предходни сходни прояви на неодобрение ще стартира в 18 часа.

От февруари, когато започнаха митингите, до момента са извършени осем митинга, шест от тях пред постройката на Народното събрание и два – пред държавното управление.

Лидерът на Демократическата партия Люлзим Баша от град Фиер съобщи, че “престъпната тайфа на Еди Рама би трябвало да си върви. ”

„ Еди Рама и бандата му би трябвало да си тръгнат и би трябвало доста добре да знаят, че няма да има избори без съпротива. Каузата за освобождението на Албания от бандата на Еди Рама е възприета от голямо голям брой албанци “, сподели Баша.

В последния си апел, преди днешния митинг, за по-масово всеобщо присъединяване, той насочи посредством обществените мрежи.

„ Събота в 18:00 всички в Тирана! За същинските неща, за благополучието на всеки албанец, за нашия дом, за нашите деца, За Албания като цяла Европа! “, написа Баша.

Албанската полиция е сложена в цялостна подготвеност. Повече от 1300 служители на реда ще бъдат ангажирани в защитата на митинга. Пред постройката на държавното управление са сложени охранителни камери, подобаващи защитни огради, както и защитни решетки на прозорците и вратите.

Снощи посредством обществените мрежи президентът Илир Мета съобщи пред държавното управление и опозицията, че “е належащо да се сътвори нов климат, в който всички да се изслушват, и по-специално да се разреши сериозното мислене, тъй че обществото да може непрекъснато да се реформира. ”

Американското посолство прикани жителите си да избегнат частта на Тирана, където ще се организира митингът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР