Обърканите правила, които залага новият Изборен кодекс, приет от 45-ия

...
Обърканите правила, които залага новият Изборен кодекс, приет от 45-ия
Коментари Харесай

ГЕРБ: Демократична България се меси в съдебната власт

Обърканите правила, които залага новият Изборен кодекс, признат от 45-ия парламент, ще доведат до проблеми. Партии, които се борят за безусловно болшинство, не можаха да излъчат кандидатури за управлението на ЦИК. Това разяснява Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС. На финала на 45-тото Народно заседание той предизвести, че са направени законодателни промени, които по-скоро лимитират правата на жителите, съобщи Novini.bg.

По думите на Георгиев е имало партии, които не са били подготвени с номинациите си за ЦИК.

Той оправи рецензия и към цялостното държание на новите обединения в 45-ия парламент, които не са били подготвени да носят отговорност.

" За страдание в демократичната ни история това е най-контрапродуктивният парламент ", акцентира депутатът.

„ Те са знаели авансово, че не са способни да поемат властта. В Народно събрание липсва разговор по обикновени въпроси. Това е плашещо. Ако ние не си дадем сметка, че сме задължени да намерим път едни към други, то и идващото издание на Народното събрание не би могло да се оправи “, съобщи в коридорите на Народното събрание Георгиев.

И подсети, че пред страната има значими проблеми за решение, които не търпят политически дребнавости - като коронакризата, икономическите и обществени провокации и други

Сериозно предизвестия за интервенция в правосъдната власт също насочиха от ГЕРБ-СДС. Става въпрос за премахването на спецсъдилищата и спецпрокуратурите по предложение на Демократична България. Има искане и за преструктурирането на КПКОНПИ. ГЕРБ-СДС подсетиха, че разделянето на управляващите би трябвало да се съблюдава. От обединението недоумяват и за какво това е бил толкоз огромен приоритет, в случай, че се нарушават правила, наложени от Европейската комисия за основаването на спецорганите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР