О т неделя започваме да губим по един час ценно

...
О т неделя започваме да губим по един час ценно
Коментари Харесай

Местим стрелките на часовника, как да си помогнем

О т неделя започваме да губим по един час скъпо време за сън, откакто преместим стрелките на часовника напред и преминем на лятно часово време. Все повече обаче нарастват доказателствата, че тази смяна унищожава вътрешният ни часовник и вреди на здравето ни.

Професор Робърт Лукас, хронобиолог от Центъра за биологично синхронизиране в университета в Манчестър споделя: „ Известно време вътрешният ни часовник ще работи по остарялото време, създавайки лека форма на реактивно забавяне, при което нашето вътрешно време се разминава с един час с времето на външния часовник”.

Може да ни отнеме от 48 часа до цяла седмица, с цел да се приспособявам към смяната и специалистите са открили голям брой опасности за здравето ни през тези седем дни .

Едно изследване през 2009 година откри, че злополуките на работното място се усилват заради нарасналата отмалялост, до момента в който американски проучвания, оповестени предходната година, откриха 6% нарастване на съдбовните автомобилни произшествия през седмицата след прекосяването към лятно часово време.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР