О т близо три седмици водещият белгийски вирусолог живее в

...
О т близо три седмици водещият белгийски вирусолог живее в
Коментари Харесай

Водещ ковид учен – цел на тежковъоръжен снайперист

О т близо три седмици водещият белгийски вирусолог живее в безвредно леговище със брачната половинка си и 12-годишния си наследник, охраняван от сътрудници на службите за сигурност, оповестява Би Би Си.

Докато учените по целия свят бяха атакувани от разнообразни публични групи и политици от началото на пандемия от ковид-19, опасността за проф. Марк Ван Ранст е доста по-голяма и напълно съответна.

Той е посочен от Юрген Конингс, някогашен боец с крайнодесни възгледи, като цел за възмездие поради ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид.



Конингс, който е някогашен боен инструктор по пукотевица, сега се търси от управляващите. Знае се, че е тежковъоръжен с гранатомет и картечница. А белгийската полиция не може да го откри.

„ Заплахата е доста реална”, показва Ранст. „ Войникът, тежко въоръжен, беше на моята улица в продължение на три часа, тъкмо пред къщата ми, в очакване да се прибера от работа”.

Конингс е напуснал казармата с няколко оръжия и цялостна бойна екипировка и се е насочил право към дома на вирусолога.



Марк Ван Ранст обаче се бил върнал по-рано от работа, тъй че бил вътре със фамилията си.

Белгийските управляващи разказват Юрген Конингс като доста рисков човек, който желае да употребява принуждение. Той от известно време е в листата за наблюдаване на терористи в Белгия поради извънредно десните си политически убеждения. Когато напуща казармата си, бележката, която е оставил, не дава подозрение за задачата му.

[Insight] What drives someone like @JürgenConings? On 17 May, the Belgian soldier stole heavy from a depot, wrote a letter threatening a government minister and a virologist - and disappeared.
— EUobserver (@euobs)
В дните след изгубването на Юрген Конингс е основана група за поддръжка на боеца във Facebook. Преди да бъде закрита, тя притегля близо 50 000 членове. Именно тази група тормози проф. Ван Ранст даже повече от снайпериста.

„ Това са същински хора, които в действителност считат, че този човек е воин и че заслужавам да умра. Те са хора, живеещи в близкия квартал, които залагат тъкмо по кое време и с какъв брой патрона ще ме убие”.

Сега белгийската полиция е въвлечена в пълномащабно търсене. Стотици офицери, хеликоптери и военни търсят Конингс, само че наподобява не са покрай намирането му.

Властите признаха, че не знаят къде се намира и че от деня на изгубването му няма следи от него. Те одобряват, че той даже към този момент може да е в друга страна.

Също по този начин управляващите признават, че са позволени редица неточности при следствието и че би трябвало да се отговори на въпроси като, по какъв начин боен от листата с терористи е получил достъп до оръжията в казарма. Това надали успокоява проф. Марк Ван Ранст, който остава пленник в убежището.

“I can confirm that there was a limited search last night.”
— The Brussels Times (@BrusselsTimes) Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Пред църквата видях някакъв с надпис на тенискaта: “Бог + истина = живот ”. Надявам се схваща, че от товa следвa, че:  “Истина = живот -бог ” … Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЯвлението обхвана Мраморно, както и прилежащите сектори от Черно и Егейско моретаНяма ваксина против вируса на западнонилска трескаСертификатът е годен 180 дни след датата на първия позитивен PCR тестИсторическо съглашение да реформират международната данъчна системаВучич сподели на съветски език, че за него е чест и огромно удоволствиеОт 7 до 21 юни лечебните заведения могат да се включат в програматаКоментар на ръководителя на УС на АИКБ Васил Велев и президента на КНСБ Пламен ДимитровБългарското държавно управление е разчитало на своето удобно тълкувание на даден отчет или оценка, сподели посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа.Ето няколко любопитни обстоятелството за неяПосещението е част от обиколката в петте апелативни региона на странатаЕто и кои са имената в порноиндустрията, които имат най-внушителна банкова сметкaСлужебният министър означи, че част от тях са докладвани на прокуратурата и се чака нейното становищеНово проучване разкрива шокиращи обстоятелства за вредите, които инвазивните типове нанасят на екосистемитеАтмосферното налягане ще се намалява, само че ще се задържи по-високо от междинното за месецаВижте гоЕто каква е причинатаОт мрежата Стойка Кръстева завоюва квота за Ток
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР