О`Лиъри посочва необходимостта от въвеждане на устойчиво авиационно гориво (SAF)

...
О`Лиъри посочва необходимостта от въвеждане на устойчиво авиационно гориво (SAF)
Коментари Харесай

CNBC: Борбата с глобалното затопляне води до поскъпване на живота

О`Лиъри показва нуждата от въвеждане на стабилно авиационно гориво (SAF) от възобновими източници, като отпадъчни растителни масла и скотски мазнини. „ Наистина ще се окаже, че това ще се отрази на цените на храните в бъдеще “, сподели той.

В момента авиацията „ обезпечава “ към 12 % от нездравословните излъчвания в света. Индустрията даде обещание да понижи на половина въглеродните си излъчвания от 2005 година до 2050 година SAF е особено нисковъглеродно авиационно гориво. То е два типа: синтетично, създадено от въглерод, добит в атмосферата, и биологично, създадено от биомаса (животински мазнини, растителни и модифицирани масла, както и боклуци от някои индустрии).

Като цяло битката на човечеството за изчистване на околната среда и екологията ще докара до неизбежно повишаване на цените на съвсем всички артикули по света. Правителствата са принудени да вкарат спомагателни ограничавания, с цел да подтикват производството към екологична промяна, което ще изисква спомагателни разноски и ще докара до така наречен „ зелена инфлация “. Според анализатори това няма да трае постоянно, само че наклонност към понижаване ще се прояви едвам когато електрическата енергия от възобновими енергийни източници е в остатък и стартира да поевтинява. А това няма да е скоро.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР