О Джей Мейо трябваше да се превърне в един от

...
О Джей Мейо трябваше да се превърне в един от
Коментари Харесай

Мейо продължава лутането си из Азия

О Джей Мейо трябваше да се трансформира в един от по-добрите атакуващи гардове в НБА след влизането си в Лигата през 2008 година, само че това по този начин и не стана факт, въпреки десетилетие по-късно статистиката му в над 500 мача в Асоциацията да не е по никакъв начин неприятна. 13.8 точки, 3.1 битки и 2.9 асистенции, както и два сезона, в които бе покрай 20 точки приблизително на мач в зората на кариерата му не звучат по никакъв начин зле, само че в този момент той търси шанса си на другия завършек на света, надалеч от елита на международния баскетбол.

Последната поява на 193-сантиметровият стрелец в НБА бе през сезон 2015/2016, когато бе част от Милуоки, а след фрактура на глезена и наказване за интервал от две години, в резултат на нарушаване на антидопинговата стратегия на Лигата, Мейо изчезна от картата. Санкцията му изтече при започване на предишния сезон, само че последните му случки бяха в тимове от Пуерто Рико, Тайван и втора дивизия на Китай.

Сега тогавашната колежанска звезда продължава лутането си в Азия, откакто се появи информация, че е подписал контракт с Фубон Брейвс - тайвански клуб, който взе участие в АБЛ (професионална лига, в която играят тимове от Източна и Югоизточна Азия - от Китай, Макау, Хонконг, Малайзия, Филипините, СИнгапур, Тайланд, Тайван и Виетнам).

Малко повече от 10 години след попадането си в идеалния тим на новобранците като част от Мемфис, Мейо, избор №3 в Драфта на НБА, не се отхвърля от баскетболните си фантазии и остава на картата, въпреки и на надалеч по-ниско равнище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР