НЗОК предлага сега действащият договор с Българския фармацевтичен съюз (БФС),

...
НЗОК предлага сега действащият договор с Българския фармацевтичен съюз (БФС),
Коментари Харесай

НЗОК предлага удължаване на срока на действащия договор с БФС

НЗОК предлага в този момент настоящият контракт с Българския фармацевтичен съюз (БФС), който изтича на 31 март, да бъде продължен до 31 май 2023 година, оповестиха от Здравната каса.

Целта е да бъде обезпечен достъпът на здравноосигурените лица до лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели, които НЗОК заплаща изцяло или отчасти.

Припомняме, че в хода на договарянията по новия контракт до момента не е реализирано единодушие по настояването от страна на БФС магистър-фармацевтът да може да отпусне по-малко количество от предписаните от лекаря в електронната рецепта лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели, заплащани изпълни и отчасти от НЗОК, както и да не отпусне позиция (лекарствен продукт) от предписаната от лекаря терапия. Не е реализирано единодушие и за въвеждане на надзор по разпределяне и възнаграждение на лекарствените артикули посредством подаване от страна на аптеката на верификационните кодове в НЗИС.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР