Нюйоркски съд нареди на американския президент Доналд Тръмп да изплати

...
Нюйоркски съд нареди на американския президент Доналд Тръмп да изплати
Коментари Харесай

Съд задължи Тръмп да изплати 2 милиона долара на благотворителни организации

Нюйоркски съд подреди на американския президент Доналд Тръмп да изплати 2 млн. $ на организации с нестопанска цел според съглашение по дело за корист с едноименната благотворителна фондация на президента в интерес на политическите му и бизнес ползи, предадоха международните организации.

Тръмп е нарушил публичното доверие, като е оставил екипа на предизборната му акция да ръководи фонд за набиране на средства, събрал 2,8 млн. $ по време на първичните избори през 2016 година, постанови съдията.

Плащането на компенсацията би трябвало да бъде направено към група организации с нестопанска цел, защото фондацията " Доналд Дж. Тръмп " към този момент е закрита, отбелязва Ройтерс.

Заповедта на нюйюркския съд е окончателното решение по дело, стартирано през 2018 година от прокуратурата на Ню Йорк против Тръмп и три от децата му - Доналд младши, Иванка и Ерик - за потребление на благотворителни активи за погашение на юридически отговорности, промотиране на хотелите " Тръмп " и персонални покупки, напомня ДПА.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс уточни в изказване, че президентът е признал " персоналната корист със средства " и се е съгласил да заяви, в случай че реши да сътвори нова благотворителна организация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сключените съглашения плануват също по този начин наложително образование за трите деца на Тръмп, които са били шефове на фондацията.

Тръмп упрекна прокуратурата, че пояснява погрешно подписаното съглашение за политически цели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР