Нюйоркската фондова борса ще приключи търговията с акции на три

...
Нюйоркската фондова борса ще приключи търговията с акции на три
Коментари Харесай

САЩ изхвърля 3 държавни китайски компании от Уолстрийт

Нюйоркската фондова борса ще завърши търговията с акции на три от най-големите държавни телекомуникационни компании на Китай този месец, заяви CNN.
Този ход е във връзка със заповед, подписана от президента Доналд Тръмп в края на предходната година, която не разрешава на американците да влагат във компании, за които американското държавно управление подозира, че или са притежавани, или са следени от китайската войска.
China Mobile (CHL), China Telecom (CHA) и China Unicom (CHU) ще бъдат спрени от нюйорската фондова борса NYSE към 11 януари, когато заповедта влезе в действие.
Междувременно китайското министерство на търговията разгласи в събота, че Пекин ще предприеме "необходимите ограничения " за отбрана на ползите на китайските компании, като добави, че се опълчва на включването на такива компании в листата на Вашингтон с "комунистически китайски военни компании ".
И трите телекомуникационни компании се търгуват в Ню Йорк в продължение на доста години. China Mobile, най-голямата телекомуникационна компания в страната, е записана на Нюйоркската фондова борса от 1997 година Съперниците China Telecom и China Unicom в това време търгуват там от началото на 2000-те години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР