НЮТЪН, Айова — Бившият посланик на ООН Ники Хейли каза,

...
НЮТЪН, Айова — Бившият посланик на ООН Ники Хейли каза,
Коментари Харесай

Ники Хейли коментира коментарите на Доналд Тръмп, наричайки опонентите му „паразити“

НЮТЪН, Айова — Бившият дипломат на Организация на обединените нации Ники Хейли сподели, че не е съгласна с потреблението на думата „ паразити “ от някогашния президент Доналд Тръмп с цел да опише политическите си съперници – дума, която беше подложена на критика заради приликата си с нацистката изразителност.

Тръмп употребява термина в тирада по случай Деня на ветераните, която провокира необятна рецензия, казвайки: „ ние ви обещаваме, че ние ще изкорени комунистите, марксистите, фашистите и радикалните леви главорези, които живеят като паразити в рамките на нашата страна, които лъжат, крадат и мамят на избори. “

Хейли, която е обвързвана с губернатора на Флорида. Рон ДеСантис за второ място в последното изследване на Айова, след Тръмп, беше запитан за мненията на Тръмп от гражданин на Айова в кметството в Нютон в петък.

„ Реалността е, че не съм склонен с това изказване не повече, в сравнение с съм съгласна, когато той сподели, че Хизбула е интелигентна, или повече, в сравнение с съм съгласна, когато удари Нетаняху, когато страната му беше на колене след цялата тази грубост “, сподели Хейли. „ Това е хаосът на всичко това, нали. “

Още: Президентът Байдън атакува Тръмп, че повтаря „ езика, който сте чували в нацистка Германия “

Хейли беше базирайки се на мнения, направени от Тръмп за ливанската въоръжена формация Хизбула, които той назова " доста умни " през октомври. В същите тези забележки Тръмп разкритикува израелския министър председател Бенямин Нетаняху след офанзивата против Израел от Хамас на 7 октомври. По-късно Тръмп отхвърли рецензиите към Нетаняху.

Хейли сподели, че е имала положителни работни връзки с Тръмп като негов дипломат в Организация на обединените нации, само че си спомни, че му е споделила, че „ може да бъдеш най-големият си зложелател “.

Тя сподели, че мненията на Тръмп са образец за „ хаоса “, който накара републиканците да изгубят изборите и да изгубят фокус върху по-важни въпроси, като националната сигурност.

„ Не става въпрос толкоз за Доналд Тръмп, “ сподели Хейли. „ И да, неговата персона не е моята персона и да, той споделя неща, които не би трябвало да споделя. Изглеждаме толкоз разсеяни сега. И когато Америка е разсеяна, светът е по-малко безвреден. “

Хейли направи пет изяви в предизборна акция в Айова по време на двудневно пътешестване в четвъртък и петък.

Проучване на Des Moines Register/NBC News/Mediacom Iowa през октомври откри, че Хейли се изравнява с ДеСантис с 16% в републиканската президентска конкуренция. Тръмп беше първи с 43%.

Стивън Грубер-Милър отразява Държавната палата на Айова и политиката за регистъра. С него можете да се свържете по имейл на [email protected] или по телефона на 515-284-8169. Следвайте го в Twitter на адрес @sgrubermiller.

Тази публикация в началото се появи в Des Moines Register: Ники Хейли подлага на критика Тръмп за „ хаоса “, откакто той назова съперниците си „ паразити “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР