Нюкасъл се наложи над Кристъл Палас с 4:0 на Сейнт

...
Нюкасъл се наложи над Кристъл Палас с 4:0 на Сейнт
Коментари Харесай

Нюкасъл не показа никаква милост и размаза Кристъл Палас

Нюкасъл се наложи над Кристъл Палас с 4:0 на „ Сейнт Джеймсис Парк “ в мач от деветия кръг във Висшата лига. Попаденията за „ свраките “ бяха дело на Джейкъб Мърфи, Аарън Гордън, Шон Лонгстаф и Калъм Уилсъм.

След четвъртата си победа в последните си пет срещи Нюкасъл събра актив от 16 точки, заемайки 5-о място във краткотрайното класиране, до момента в който Кристъл Палас е на 10-а позиция с 12 пункта.

Двубоят стартира с напън от страна на Нюкасъл. В 4-ата минута Киърън Трипиър центрира за Джейкъб Мърфи, който трансферира по страховит метод Сам Джонстън, с цел да изведе своя отбор напред в резултата.

Антъни Гордън се възползва от рикошет в наказателното поле на Палас в 30-ата минута, с цел да насочи изстрел по посока на вратата, само че топката рикошира право в напречната греда.

В 44-ата минута Джейкъб Мърфи центрира на втора греда, където Антъни Гордън засече топката в мрежата, с цел да удвои задатъка на Нюкасъл.

Във втората минута на добавеното време Шон Лонгстаф се възползва от неточност на Марк Гехи, лиши топката, навлезе в наказателното поле и осъществя за 3:0.

Нюкасъл не спря с натиска си и при започване на второто полувреме. В 66-а минута Джейкъб Мърфи изведе Калъм Уилсън, който бе пропуснат от отбраната на Палас. Английският национал се откъсна и прати топката в мрежата, с цел да постави и точката на разногласието в срещата.

Резултати от съботния ден във Висшата лига:

Ливърпул – Евертън 2:0

Борнемут – Уулвърхемптън 1:2

Брентфорд – Бърнли 3:0

Манчестър Сити – Брайтън 2:1

Нотингам Форест – Лутън 2:2
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР