Нюкасъл и Лестър не се победиха в предпоследния 37-и кръг

...
Нюкасъл и Лестър не се победиха в предпоследния 37-и кръг
Коментари Харесай

Нюкасъл е в Шампионска лига, въпреки че не би почти изпадналия Лестър

Нюкасъл и Лестър не се победиха в предпоследния 37-и кръг на британската Висша лига - 0:0. Равенството беше задоволително на " джордитата " да си обезпечат място в топ 4 и участиев Шампионската лига, което им се случва за първи път от сезон 2002/03.

Точката оказа помощ на Лестър да измести Лийдс от 18-ата позиция в таблицата, ношампионите от 2016 година са все по-близо до изпадане в Чемпиъншип, тъй като би трябвало да се надяват на отрицателен резултата за Евертън против Борнемут в последния кръг.

За целия мач Лестър насочи единствено един удар. Гредите на три пъти попоречиха на „ свраките “ да отбележат гол.

Преди почивката Нюкасъл владееше топката в 81% от игровото време, само че мъчно намираше пролуки в отбраната на съперника.

В 15-ата минута остроумен пас на Бруно Гимараеш стигна до Калъм Уилсън на добра позиция, само че нападателят не съумя да овладее топката, камо ли да нанесе удар.

В края на полувремето Нюкасъл безусловно натика противника си в наказателното му поле. Грешка на вратаря Даниел Иверсен разреши на Уилсън да стигне до топката, само че неговият удар срещна гредата.

Нападателят на домакините направи добавка с глава, а защитник на Лестър почисти от самата голлиния.

В 43-ата минута и Мигел Алмирон стреля в гредата. Секунди преди почивката Иверсен още веднъж не се намеси добре, само че Калъм Уилсън пропусна да вкара за своя отбор при един от няколкото си шанса за попадение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР